Portobello piramide

culinair expert
Alain Caron
Portabello piramide (aflevering 49)
Gerecht
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
23 personen

René en Marja van de Vorle leren elkaar kennen in Italië, waar René na zijn agrarische opleiding is gaan werken. Inmiddels runnen zij een succesvol bedrijf waar ze met veel plezier en toewijding portobello 's, kastanjechampignons en andere paddenstoelen kweken. Chef-kok Alain Caron ziet hoe verschillende paddenstoelen worden gekweekt en maakt een heerlijk gerecht met portobello.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

  • 80 g
    aardappelen
  • 80 g
    gele wortelen
  • 80 g
    haricots vert
  • 80 g
    uien
  • 80 g
    venkel
  • 1 el
    bieslook
  • 5
    portobello's
  • 150 g
    kastanje champignon
  • 150 g
    oesterzwammen
  • 1 el
    pistache poeder
  • 4 el
    crème-fraîche
  • rasp van 1 halve citroen
  • 3 el
    geraspte Oud-Hollandse kaas
  • 2 el
    platte peterselieblad
  1. 1

    Schil de aardappelen, snij ze brunoise (in blokjes) en blancheer ze. Hiervoor kook je de aardappelen beetgaar en spoel je ze direct met koud water af.

  2. 2

    Dit doe je ook met de gele wortelen en de haricot vert en de venkel.

  3. 3

     Snipper de ui.

  4. 4

    Haal de steeltjes van de portobello’s af en smeer ze in met wat olijfolie en zout en peper. Leg ze daarna op de ovenplaat en doe deze in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 15 minuten. Haal ze daarna de uit de oven en laat ze afkoelen.

  5. 5

    Snij de kastanje champignons en de oesterzwammen in blokjes.

  6. 6

    Doe 120 g boter in een bakpan en bak de brunoise gesneden groenten met wat zout en peper tot ze gaar zijn. Voeg vervolgens de crème-fraîche hier aan toe en laat het voor 10 minuten koken. Daarna doe je de geraspte kaas erbij en laatje het nog 2 minuutjes koken.

  7. 7

    Bak de kastanje champignons en de oesterzwammen met wat platte peterselie in een pan met 1 el olijfolie en zout en peper.

  8. 8

    Pak een portobello en vul deze met het mengsel van groente en crème-fraîche. Schep er wat van het champignon/oesterzwammen blokjes over heen.  Strooi als laatste wat van de pistache poeder overheen. 

     

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!