Portobelloburger met balsamico en frisse kool
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
8portobello’s
-
4takjes tijm
-
1blaadje laurier
-
•balsamico
-
•olijfolie
-
•zout en peper
-
Voor de vulling:8grote bladeren van de Galicische kool
-
1wortel
-
3grote uien
-
3portobello’s
-
1kleine venkel
-
Voor de garnering:8kleine blaadjes sla
-
•balsamico
-
•olijfolie
-
Neem 8 grote bladeren van de Galicische kool, gebruik alleen het groen en snijd het harde, witte stuk eruit. Snijd de groene bladeren fijn. Bewaar een beetje vers groen blad voor de presentatie.
-
Was de wortel en snijd deze in kleine blokjes. Maak de uien schoon en snipper ze fijn. Snijd 3 portobello’s en de kleine venkel fijn.
-
Meng de gesneden kool samen met de wortel, de ui, de portobello’s en de venkel met 3 el olijfolie, zout en peper en bak in een grote pan alles goudbruin in circa 8 min. Bewaar het in de pan, warm.
-
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe 8 portobello’s in een schaal met 2 el olijfolie, zout, peper, 4 takjes tijm en laurier. Dek af met aluminiumfolie. Doe de schaal in de oven voor 15-20 min. Leg de gegaarde portobello’s op de groenten in de pan, dan blijven ze warm.
-
Bewaar het sap van de gegaarde portobello’s en doe deze in een kleine kom met 2 el olijfolie, een beetje balsamico en het vers gesneden koolblad dat je hebt achtergehouden.
-
Was de blaadjes sla en hak ze in fijne stukjes.
-
Leg 1 portobello in het midden van een bord en leg wat warme groentegarnituur erop. Dan wat verse kool (die je gemengd hebt met het sap van de portobello) en wat blaadjes sla. Vervolgens leg je er nog een portobello op en doe er wat olie en balsamico omheen. Serveer direct.
- Eet smakelijk!