Prei met pindakoekjes
Culinair expert Alain Caron is in Sassenheim, waar de zussen Maxime en Sophie Mantel op een pure manier pindakaas produceren. Hun pindakaas wordt ook gebruikt in koekjes en daarmee maakt Alain uiteindelijk op zijn beurt een verrassend gerecht: prei, augurken, pindakoekjes en pindasaus.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
4kleine prei
-
3 elmosterd
-
1citroen
-
4 elolijfolie
-
•peper en zout
-
1avocado
-
•walnoten
-
Was en kook de prei in wat water tot ze gaar zijn. Laat ze afkoelen en uitlekken. Je kan ze vervolgens even onder de grill leggen zodat al het water eruit gaat of je kan ze laten uitlekken op keukenpapier.
-
Maak vervolgens de vinaigrette. Doe hiervoor de mosterd, sap van een citroen, een grote lepel pindakaas, olijfolie en wat peper en zout in een kommetje en mix het goed door elkaar tot een glanzende massa.
-
Schil de avocado en snij er mooie plakjes van.
-
Maak de borden vervolgens op. Begin met de prei op het bord, vervolgens leg je er wat plakjes avocado op en maak het af met de vinaigrette met pindakaas en wat walnoten.
- Eet smakelijk!