Prei met pindakoekjes

Culinair expert Alain Caron is in Sassenheim, waar de zussen Maxime en Sophie Mantel op een pure manier pindakaas produceren. Hun pindakaas wordt ook gebruikt in koekjes en daarmee maakt Alain uiteindelijk op zijn beurt een verrassend gerecht: prei, augurken, pindakoekjes en pindasaus.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 4
    kleine prei
  • 3 el
    mosterd
  • 1
    citroen
  • 4 el
    olijfolie
  • peper en zout
  • 1
    avocado
  • walnoten
  1. Was en kook de prei in wat water tot ze gaar zijn. Laat ze afkoelen en uitlekken. Je kan ze vervolgens even onder de grill leggen zodat al het water eruit gaat of je kan ze laten uitlekken op keukenpapier. 

  2. Maak vervolgens de vinaigrette. Doe hiervoor de mosterd, sap van een citroen, een grote lepel pindakaas, olijfolie en wat peper en zout in een kommetje en mix het goed door elkaar tot een glanzende massa.

     

  3. Schil de avocado en snij er mooie plakjes van.

     

  4. Maak de borden vervolgens op. Begin met de prei op het bord, vervolgens leg je er wat plakjes avocado op en maak het af met de vinaigrette met pindakaas en wat walnoten.

     

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.