Recept: Puddingbroodjes

28 maart 2019
Waardeer: 
(Totaal: 36 stemmen)
Stilstaand beeld van Puddingbroodjes

Chef-kok Ramon Brugman maakt iets klassieks: puddingbroodjes. Wie kent ze niet, romig geel in een vederlicht wit broodje, bestoven met poedersuiker. Ze zijn helemaal niet zo moeilijk te maken, dus als je op de calorieën moet letten, kijk dan af en toe even weg.

6 stuks

Ingrediënten voor Puddingbroodjes

Ingrediënten broodjes

  • 250 g bloem
  • 150 ml lauwwarme melk
  • 5 g gedroogde gist of 12,5 g verse gist
  • 12 g basterdsuiker
  • 5 g zout
  • 25 g zachte boter
  • Olie
  • Bakpapier
  • Poedersuiker
  • Boter

 

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving.

Ingrediënten pudding

  • 300 ml melk
  • 75 g suiker
  • 1 vanillestokje
  • 2 eidooiers
  • 21g maïzena

Aan de slag

  1. 1

    Meng alle ingrediënten, behalve de boter, met de deeghaak en kneed 7 minuten tot een glad en soepel deeg. Voeg nu beetje bij beetje de boter toe.

  2. 2

    Als de boter goed opgenomen is, verdeel je het deeg in zes stukjes en bol deze op. Laat de deegbollen 20 minuten rijzen onder een theedoek.

  3. 3

    Rol de bolletjes deeg tot een ovaal en smeer deze in met een beetje olie. Klap ze dubbel en leg ze op een bakplaat met bakpapier.

  4. 4

    Laat ze nu een uur rijzen op een warme plek, afgedekt met een theedoek. Verwarm de oven voor op 240 graden.

  5. 5

    Bak de broodjes in ongeveer 10 minuten gaar. Haal ze uit de oven. Bestrijk ze met een beetje boter met een kwast. Laat ze goed afkoelen.

  6. 6

    Voor de pudding, doe je de eidooiers met de helft van de suiker en de maïzena in een kom en voeg daar vier eetlepels van de melk aan toe. Roer dit tot een papje waar geen klontjes in zitten.

  7. 7

    Zet de rest van de melk op met de andere helft van de suiker en het opengesneden vanillestokje.

     

  8. 8

    Als de melk kookt, voeg je deze beetje bij beetje toe aan het papje van de eidooier. Doe dit terwijl je blijft roeren.

  9. 9

    Als alles erbij zit, giet je het terug in de pan en zet je het op half vuur. Blijf nu met een garde in de pudding roeren.

  10. 10

    Als de pudding een keer heeft gekookt, giet je het gelijk op een plaatje en dek je deze af met folie. Laat goed afkoelen.

  11. 11

    Als de bordjes en de pudding koud zijn, haal je de folie van de pudding af en roer je deze even goed door.

  12. 12

    Neem een kartelspuitje en doe deze in een spuitzak. Doe de pudding erin.

  13. 13

    Vouw de broodjes voorzichtig open en spuit de pudding in het broodje. Bestrooi ze met poedersuiker.

Eet smakelijk!