Qataaief

culinair schrijver
Nadia Zerouali
Qataaief
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Taarten en lekkernijen
Gemiddelde waardering
17 personen

De 23-jarige Zaynab Qabel woont sinds 2 jaar in Nederland. Samen met haar zoontje en tante en oom woont ze in Maarssen. Als vrijwilliger werkt ze bij 'de Voorkamer’ in Utrecht: een ontmoetingsplek waar nieuwkomers samen met Nederlanders activiteiten organiseren. Bij 'de Voorkamer' gaat Zaynab ook het suikerfeest vieren en verzorgt ze veel van de lekkernijen die dag. Een van de toetjes: het Syrische Qataaief, een gevuld pannenkoekje. Het favoriete suikerfeest recept van Zaynab.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

  • Voor de pannenkoekjes
    2
    glazen bloem
  • 1
    glas griesmeel
  • 3
    glazen lauw water
  • een halve glas melk
  • 1 tl
    gist
  • 1 tl
    vanille
  • 1/2 tl baking soda
  • 3 el
    suiker
  • Voor de vulling
    slagroom
  • pistache nootjes
  • Voor de Siroop
    2
    glazen suiker
  • 1
    glas water
  1. 1

    Je neemt bovenstaande ingrediënten die mix je goed in een kom. 

  2. 2

    Het beslag laat je vervolgens een uur staan. 

  3. 3

    Als het beslag is gerezen ga je kleine pannenkoekjes maken

  4. 4

    Als de pannenkoekjes klaar zijn, rol je ieder pannenkoekje en laat je aan de bovenkant een opening.

  5. 5

    Die opening vul je met pistache nootjes en slagroom 

  6. 6

    Je gaat suikerwater maken voor de gevulde pannenkoekjes. Je pakt 2 glazen suiker en mixt het goed met water. 

  7. 7

    De pannenkoekjes zijn klaar om in het suikerwater te dopen. 

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!