Quinoa met witte bonen en mais

Chef-kok Sharon de Miranda maakt een betaalbare maaltijd waarin flink wat groenten zitten. Ze maakt quinoa met witte bonen en mais. En er gaan wat gebakken spekblokjes in. Daarnaast een pastinaaksoepje met prei en paprika, die met avocado wordt geserveerd. En Sharon maakt uiteraard een van haar beroemde watertjes: dit keer met perzik en ananas.

Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 400 g
    quinoa
  • 200 g
    gerookte spekblokjes
  • 1
    ui
  • 100 g
    maiskorrels
  • 100 g
    witte bonen (voorgekookt)
  • 10
    blaadjes munt
  • 400 g
    pastinaak
  • 1
    prei
  • 1
    gele paprika
  • 100 g
    crème fraîche
  • 2
    groentebouillon blokjes
  • olie
  • 1 l
    water
  • 1
    avocado
  1. Kook de quinoa volgens de etiketten gaar. 

  2. Verhit een wok op het vuur en bak de spekjes zonder olie of boter goudbruin. Snipper het uitje en bak deze mee. 

  3. Laat de witte bonen en mais uitlekker en bak deze ongeveer 1 minuutje mee.

  4. Laat de quinoa goed uitlekken en roerbak deze vervolgens kort mee. 

  5. Verwijder de pan van het vuur, snij de munt zo fijn mogelijk en roer dit erbij. 

  6. Schil de pastinaak en snij deze in stukjes. 

  7. Was de prei en snij deze ook in stukjes en snij de paprika in blokjes.

     

  8. Verhit een soeppan met een scheutje olie, fruit hierin de prei en paprika.

     

  9. Bak 2 min op middelhoog vuur de pastinaak mee en blus het vervolgens af met het water. 

  10. Voeg de bouillonblokjes eraan toe en kook het ongeveer 15 minuten. 

  11. Verwijder de pan van het vuur en pureer het met een staafmixer tot een egale soep. 

  12. Voor het uitserveren snij je de avocado in blokjes en garneer je deze in de soep. 

  13. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.