Quinoa salade met gerookte makreel
Chefkok Sharon de Miranda maakt een maaltijd die snel op tafel staat. Dit keer is dat een gezonde salade van quinoa, gerookte makreel en avocado.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
300 grvoorgekookte quinoa
-
1gerookte makreel
-
1avocado
-
1citroen
-
1rode ui
-
1teentje knoflook
-
2tomaten
-
1gele paprika
-
•peterselie
-
•truffelolie
-
•peper en zout
-
Spoel de quinoa in een zeef met ruim water. Kook de quinoa 8 minuten in een pan met ruim water en een snufje zout beetgaar. Haal de quinoa van het vuur en laat het afgedekt nog 10 minuten doorgaren
-
Snij de paprika, tomaten, rode ui, avocado in kleine stukjes. Hak de knoflook en peterselie fijn. Maak de makreel schoon en roer dit samen met de overige ingrediënten door de quinoa heen
-
Knijp de citroen uit en roer het sap, samen met wat truffelolie, door de quinoa. Maak het af met wat peper en zout naar smaak
-
Tip: serveer het met een handje rucola
Een fris watertje om erbij te drinken: water met limoen en komkommer! - Eet smakelijk!