Quinoa salade met gerookte makreel

BB_2015_afl3_eten
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
19 personen

Chefkok Sharon de Miranda maakt een maaltijd die snel op tafel staat. Dit keer is dat een gezonde salade van quinoa, gerookte makreel en avocado.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 300 gr
    voorgekookte quinoa
  • 1
    gerookte makreel
  • 1
    avocado
  • 1
    citroen
  • 1
    rode ui
  • 1
    teentje knoflook
  • 2
    tomaten
  • 1
    gele paprika
  • peterselie
  • truffelolie
  • peper en zout
  1. 1

    Spoel de quinoa in een zeef met ruim water. Kook de quinoa  8 minuten in een pan met ruim water en een snufje zout beetgaar. Haal de quinoa van het vuur en laat het  afgedekt nog 10 minuten doorgaren

  2. 2

    Snij de paprika, tomaten, rode ui, avocado in kleine stukjes. Hak de knoflook en peterselie fijn. Maak de makreel schoon en roer dit samen met de overige ingrediënten door de quinoa heen

  3. 3

    Knijp de citroen uit en roer het sap, samen met wat truffelolie, door de quinoa. Maak het af met wat peper en zout naar smaak

  4. 4

    Tip: serveer het met een handje rucola
    Een fris watertje om erbij te drinken: water met limoen en komkommer!

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!