Recept: Quinoa salade met gerookte makreel

7 oktober 2015
Waardeer: 
(Totaal: 1 stem)
Stilstaand beeld van Quinoa salade met gerookte makreel
Chefkok Sharon de Miranda maakt een maaltijd die snel op tafel staat. Dit keer is dat een gezonde salade van quinoa, gerookte makreel en avocado.
4 personen

Ingrediënten voor Quinoa salade met gerookte makreel

300gr voorgekookte quinoa
1 gerookte makreel
1 avocado
1 citroen
1 rode ui
1 knoflook teentje
2 tomaten
1 gele paprika
peterselie
truffelolie
Peper/ zout

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

Aan de slag

  1. 1

    Spoel de quinoa in een zeef met ruim water. Kook de quinoa  8 minuten in een pan met ruim water en een snufje zout beetgaar. Haal de quinoa van het vuur en laat het  afgedekt nog 10 minuten doorgaren

  2. 2

    Snij de paprika, tomaten, rode ui, avocado in kleine stukjes. Hak de knoflook en peterselie fijn. Maak de makreel schoon en roer dit samen met de overige ingrediënten door de quinoa heen

  3. 3

    Knijp de citroen uit en roer het sap, samen met wat truffelolie, door de quinoa. Maak het af met wat peper en zout naar smaak

  4. 4

    Tip: serveer het met een handje rucola
    Een fris watertje om erbij te drinken: water met limoen en komkommer!

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter