4 minuten

Raapsteeltjes

Alain gaat aan de slag met een heerlijke tartaar van biologisch vlees. Hij maakt het af met een frisse, zomerse topping van wederom biologische raapsteeltjes. 

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 400 g
    ossenhaas
  • 1
    aardappel
  • 4
    augurken
  • 8
    blaadjes munt
  • 15
    blaadjes platte peterselie
  • 4
    takjes bieslook
  • 1 el
    ketchup
  • 1 el
    Dijonmosterd
  • 3 el
    olijfolie
  • het sap van 1 citroen
  • 2
    takjes tijm (alleen de blaadjes)
  • Voor de salade
  • 4
    bospeen
  • 20
    kleine takjes venkel
  • 10
    takjes platte peterselie
  • 20
    plukjes raapsteeltjes
  • het hart van een kleine krop sla
  • 4
    takjes bieslook
  • 2 el
    olijfolie extra vierge
  • het sap van een 1/2 citroen
  • zout en peper
  1. Voor de tartaar

    Hak de ossenhaas fijn. 
     

  2. Kook de aardappel gaar en snij deze in kleine blokjes.

  3. Snij de augurken in kleine blokjes.

  4. Hak de munt, de platte peterselie en snij de bieslook fijn.

  5. Meng alle ingrediënten van de tartaar en breng op smaak met zout en peper. Laat een halfuur staan.

  6. Voor de salade

    Was de bospeen en dep deze droog.

  7. Snij de peen fijn met de Japanse mandoline of met een dunschiller.

  8. Pluk de platte peterselie en snij het hart uit de krop sla.

  9. Meng alle ingrediënten, gebruik alle kruiden gebruiken die je lekker vindt en voilà: een heerlijke salade! 

  10. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.