4 minuten
Raapsteeltjes
Alain gaat aan de slag met een heerlijke tartaar van biologisch vlees. Hij maakt het af met een frisse, zomerse topping van wederom biologische raapsteeltjes.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
400 gossenhaas
-
1aardappel
-
4augurken
-
8blaadjes munt
-
15blaadjes platte peterselie
-
4takjes bieslook
-
1 elketchup
-
1 elDijonmosterd
-
3 elolijfolie
-
•het sap van 1 citroen
-
2takjes tijm (alleen de blaadjes)
-
•Voor de salade
-
4bospeen
-
20kleine takjes venkel
-
10takjes platte peterselie
-
20plukjes raapsteeltjes
-
•het hart van een kleine krop sla
-
4takjes bieslook
-
2 elolijfolie extra vierge
-
•het sap van een 1/2 citroen
-
•zout en peper
-
Voor de tartaar
Hak de ossenhaas fijn.
-
Kook de aardappel gaar en snij deze in kleine blokjes.
-
Snij de augurken in kleine blokjes.
-
Hak de munt, de platte peterselie en snij de bieslook fijn.
-
Meng alle ingrediënten van de tartaar en breng op smaak met zout en peper. Laat een halfuur staan.
-
Voor de salade
Was de bospeen en dep deze droog.
-
Snij de peen fijn met de Japanse mandoline of met een dunschiller.
-
Pluk de platte peterselie en snij het hart uit de krop sla.
-
Meng alle ingrediënten, gebruik alle kruiden gebruiken die je lekker vindt en voilà: een heerlijke salade!
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.