Ragout van Hollandse garnalen met dragon

Een echte klassieker met een frisse twist. Deze ragout van onze chef-kok Ramon Brugman is zacht, romig en heerlijk kruidig door de dragon. Perfect voor een feestelijk voorgerecht, een luxe lunch of gewoon als verwenmomentje op een boterham.

Gerecht Vis
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Kookmodus

Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.

Ingrediënten

-
Aantal personen 4
+
  • 50 gr
    boter
  • 60 gr
    bloem
  • 500 ml
    garnalenbouillon
  • 100 ml
    witte wijn
  • 100 ml
    room
  • 300 gr
    Hollandse garnalen
  • 2 el
    fijngesneden dragon
  • rasp van een halve citroen
  • zout en peper
  1. Smelt de boter in een pan. Voeg de bloem toe en laat dit 2–3 minuten garen zonder te kleuren. Giet al roerend de warme garnalenbouillon erbij en voeg daarna de witte wijn toe. Laat het geheel even doorkoken tot de saus indikt.

  2. Roer de room erdoor en laat de saus nog een paar minuten zachtjes koken. Voeg de Hollandse garnalen en de fijngesneden dragon toe. Laat dit niet meer koken, anders worden de garnalen taai.

  3. Breng de ragout op smaak met zout, peper en eventueel een paar druppels citroensap of wat citroenrasp. Serveer de ragout in een krokant korstdeegbakje of gewoon op een goede, geroosterde boterham. Smullen!

  4. Geniet van deze heerlijke ragout!!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Jubileumdiner BinnensteBuiten | Foto's: Sheena Schouwink