Ragout van Hollandse garnalen met dragon
Een echte klassieker met een frisse twist. Deze ragout van onze chef-kok Ramon Brugman is zacht, romig en heerlijk kruidig door de dragon. Perfect voor een feestelijk voorgerecht, een luxe lunch of gewoon als verwenmomentje op een boterham.
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
-
50 grboter
-
60 grbloem
-
500 mlgarnalenbouillon
-
100 mlwitte wijn
-
100 mlroom
-
300 grHollandse garnalen
-
2 elfijngesneden dragon
-
•rasp van een halve citroen
-
•zout en peper
-
Smelt de boter in een pan. Voeg de bloem toe en laat dit 2–3 minuten garen zonder te kleuren. Giet al roerend de warme garnalenbouillon erbij en voeg daarna de witte wijn toe. Laat het geheel even doorkoken tot de saus indikt.
-
Roer de room erdoor en laat de saus nog een paar minuten zachtjes koken. Voeg de Hollandse garnalen en de fijngesneden dragon toe. Laat dit niet meer koken, anders worden de garnalen taai.
-
Breng de ragout op smaak met zout, peper en eventueel een paar druppels citroensap of wat citroenrasp. Serveer de ragout in een krokant korstdeegbakje of gewoon op een goede, geroosterde boterham. Smullen!
- Geniet van deze heerlijke ragout!!