3 minuten

Garnalencocktail met Surinaamse smaken

Een klassieker met en twist! Deze garnalencocktail met zelfgemaakte cocktailsaus met een scheutje gin van onze chef-kok Sharon de Miranda is fris, knapperig met een Surinaamse spicy bite door de Madame Jeanette. Laat die lente maar beginnen!

Gerecht Vis
Bereidingstijd 15 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de garnalencocktail:
    200 g
    garnalen
  • 1
    kleine romaine sla
  • 1
    avocado
  • 1
    lente-ui
  • 2
    mini komkommers
  • stukje Madame Jeanette
  • Voor de cocktailsaus:
    4 el
    mayonaise
  • 1 el
    ketchup
  • scheutje gin
  • snufje zout
  1. Snijd de romaine sla in stukjes. Snijd de lente-ui in dunne ringen, de avocado en komkommer in stukjes en snijd een klein puntje fijn van de Madame Jeanette.

  2. Nu maken we de garnalencocktail. Maak een sausje met mayonaise, ketchup, wat gehakte Madame Jeanette en een scheutje gin. Meng dan de komkommer en avocado door de saus en voeg de garnalen toe met een snufje zout. 

  3. Neem vier leuke glaasje. Onderin het glas doe je de gesneden romaine sla en vul vervolgens de glaasje met de garnalencocktail en decoreer met een blaadje sla, komkommer en wat lente-uit ringen.

  4. Geniet van je zelfgemaakte garnalencocktail!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda