Crompouce | Ramon Brugman

Ramon Brugman's recept voor een crompouce met Zwitserse room

Onze chef-kok Ramon Brugman maakt een crompouce met Zwitserse room, verse vanille en glanzend roze fondant. Ken je ze al? Een kruising tussen een croissant en een tompouce. Ze vliegen de bakkerijen uit! Met dit recept van Ramon maak je ze lekker zelf.   

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 4
    vers gebakken roomboter croissants
  • Voor de Zwitserse room
    200 ml
    melk
  • 150 gr
    suiker
  • 36 gr
    maizena
  • 1
    eidooier
  • 1
    vanillestokje
  • Voor de slagroom
    150 ml
    slagroom
  • 15 gr
    suiker
  • Voor de roze glazuur
    500 gr
    fondant
  • 4 druppels
    rode kleurstof
  1. Snijd het vanillestokje open en schraap de binnenkant eruit met een mes. Doe dit met de melk en de helft van de suiker in een pan en breng aan de kook op middelhoog vuur. 

  2. Roer de eidooier met de rest van de suiker en de maizena in een aparte kom goed door elkaar. Voeg hier vervolgens de kokende melk aan toe terwijl je goed blijft roeren.

  3. Als alles goed gemixt is doe je het terug in de pan en breng je alles langzaam opnieuw aan de kook terwijl je blijft roeren. 

  4. Zodra de room een stevige substantie heeft schep je het uit de pan op een plaat of bord en dek het af met folie. Laat het helemaal afkoelen in de koelkast.

  5. Maak ondertussen de roze glazuur. Verwarm de fondant tot 40 graden en roer de kleurstof erdoorheen. 

  6. Dip de croissant dan ondersteboven in de fondant, zodat de bovenkant mooi roze is en laat dit 10 minuten opdrogen.

  7. Klop ondertussen de slagroom en suiker luchtig in een kom.

  8. Roer de afgekoelde banketbakkersroom glad met een garde. Spatel vervolgens rustig de slagroom erdoorheen tot alles goed gemengd is. 

  9. Doe de vulling in en spuitzak met een spuitmondje en spuit het op de onderkant van een opengesneden croissant. 

  10. Geniet van je crompouce!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.