Recept: Ramons Indiase curry

7 januari 2016
Waardeer: 
(Totaal: 3 stemmen)
Stilstaand beeld van Ramons Indiase curry
Ramon laat zich inspireren door een gerecht uit zijn favoriete Indiase restaurant. Hij maakt een Indiase curry met kip, linzenstoof en gefrituurde papadums.
4 personen

Ingrediënten voor Ramons Indiase curry

Voor de kip:
400g kippendijen
1 ui
3 teentjes knoflook
½ rode peper
1 blikje tomatenblokjes
1 zakje geschaafde amandelen
Het sap van 1 citroen
250ml yoghurt
Stuk gember
½ bosje koriander

1 el mosterdzaad
1 el paprikapoeder
2 tl komijn (gemalen)
2 tl korianderzaad (gemalen)
1 el garam masala

Voor de muntdip:
¼ komkommer
250ml griekse yoghurt
5 blaadjes munt
Mespunt komijn (gemalen)
1 el suiker
Peper
Sap van een halve citroen

Voor de linzenstoof:
1 kopje rode linzen
1 ui
6 teentjes knoflook
2 verse tomaten
1 tl komijnzaad
1 tl korianderzaad
Stuk gember
½ rode peper
½ bosje koriander
1 tl garam masala
1 tl kurkuma

Erbij:
Papadums
250g basmatirijst

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

Aan de slag

  1. 1

    Voor de kip: pel en snipper de ui en knoflook en fruit dit aan in wat olie. Snij de kip in blokjes en bak dit samen met de ui en knoflook even aan. Rasp een stukje gember en voeg de specerijen toe. Schenk de tomaten hierbij en laat dit met het deksel erop zachtjes pruttelen.

  2. 2

    Voeg dan de yoghurt toe en laat dit inkoken, zonder deksel op de pan. Houd wat yoghurt over voor de garnering. Snij de rode peper fijn en voeg bij de curry.
     

  3. 3

    Rooster de amandelen in een schaaltje in een oven van 160°C. Hussel ze om de twee minuten om tot ze gelijkmatig bruin zijn.
     

  4. 4

    Als de saus is ingekookt, hak je de koriander en voeg je dit samen met het citroensap toe. Breng op smaak met peper en zout.
     

  5. 5

    Serveer de kip met een dot yoghurt, wat koriander en de geroosterde amandelen.

  6. 6

    Voor de linzenstoof: pel en snipper de ui en knoflook. Snij de tomaat in blokjes. Zet de ui en knoflook aan in wat olie en voeg de specerijen toe. Rasp wat gember en voeg dit, net als de tomaten, toe. Laat dit even inkoken.

  7. 7

    Voeg nu de linzen toe, en twee kopjes water. Laat dit 20-30min zachtjes pruttelen en maak af met vers gehakte koriander, citroensap, zout en peper.
     

  8. 8

    Zet een pan met water aan de kook voor de rijst. Zodra dit kookt voegt je de rijst toe en kook je het in 10min gaar. Giet daarna af en laat nog even in de pan staan met de deksel erop.

  9. 9

    Voor de muntdip: schil en rasp de komkommer. Meng de yoghurt, komijn, suiker, peper, met de komkommer en voeg het citroensap toe.

  10. 10

    Snij de munt even fijn en voeg ook dit toe. Roer het mengsel door elkaar.
     

  11. 11

    Frituur de papadums op 180°C. Draai ze halverwege om. Ze zijn klaar als ze niet meer bubbelen.

  12. 12

    Maak het bord op en serveer uit.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter