Ramons paasbrunch

chef-kok
Ramon Brugman
Ramons paasbrunch (74)
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
40 personen

Wie lekker lang wil brunchen met de paasdagen krijgt vast inspiratie van chef-kok Ramon Brugman. Hij maakt een feestelijke paasbrunch met doperwtensoep, zelfgebakken matzes, toast met eiersalade en gerookte zalm en quiches met groene asperges, geitenkaas en tomaat.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Doperwtensoep
    300 g
    doperwten
  • 200 ml
    slagroom
  • 200 ml
    groentebouillon
  • 100 ml
    crème fraîche
  • peper en zout
  • Eiersalade
    200 g
    gerookte zalm
  • 5
    eieren
  • 4
    witte boterhammen
  • 2 el
    mayonaise
  • 1 el
    crème fraîche
  • 1/4
    bosje bieslook
  • peper en zout
  • Zelfgebakken Matze
    500 g
    meel
  • 200 ml
    water
  • Quiche
    4
    plakjes korstdeeg
  • 6
    groene asperges
  • 100 g
    geitenkaas
  • 8
    cherrytomaatjes
  • 150 ml
    room
  • 75 ml
    crème fraîche
  • 2
    eieren
  • peper en zout

Bereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.  Begin met de quiche. Prik de plakjes korstdeeg in met een vork en bekleed de vormpjes met dit deeg.

  2. 2

    Gril de asperges gaar, snij ze klein en verdeel ze over de vormpjes. 

  3. 3

    Brokkel de geitenkaas en verdeel deze over de vormpjes. 

  4. 4

    Meng de room met de crème fraîche en de eieren tot een gladde vloeistof. Breng het op smaak met zout en peper. 

  5. 5

    Giet deze vloeistof in de vormpjes tot vlak onder het randje. 

  6. 6

    Snij de cherrytomaatjes door de helft en leg deze bovenop de vloeistof. 

  7. 7

    Bak de quiche in een oven op 180 graden in ongeveer 20 minuten gaar. 

  8. 8

    Begin aan de toast. Rooster de witte boterhammen en snij ze in vieren zonder de korst.

  9. 9

    Maak nu de eiersalade. Kook de eieren totdat deze hard zijn. Pel ze en snij ze fijn. 

  10. 10

    Hak de bieslook. Doe vervolgens de bieslook, crème fraîche, zout en peper bij de eieren. Roer het geheel goed door elkaar. Stop dit mengsel in een spuitzak. 

  11. 11

    Leg een klein plakje zalm op een stuk toast en spuit hier met de spuitzak een klein bolletje eiersalade op. 

  12. 12

    Begin nu met de zelfgebakken matze. Meng het water met het meel en kneed hier (KORT) een soepel deeg van. Verdeel het deeg in kleine stukjes en rol deze stukjes uit. 

  13. 13

    Prik gaatjes in het deeg met een vork zodat de matze niet heel bobbelig wordt gebakken. 

  14. 14

    Haal de quiche uit de oven en laat afkoelen.  En zet de oven op 250°C , hier gaan de matzes zo in. 

  15. 15

    Doe de groentebouillon samen met de doperwten in een pan op het vuur en breng deze aan de kook. Staaf het vervolgens fijn met een staafmixer.

     

  16. 16

    Bak de matze op 250°C gedurende 7 minuten.

  17. 17

    Haal, terwijl de matzecrackers in de oven zitten, de soep door een zeefje om alle klontjes uit de soep te halen.

  18. 18

    Voeg de slagroom aan de bouillon toe en breng dit op smaak met zout en peper

  19. 19

    Haal de matzecrackers uit de oven.

  20. 20

    Giet de soep in een bord/kleine glaasjes en gooi er een klontje crème fraîche bij.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!