Recept: Ramons paasbrunch

13 april 2017
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Ramons paasbrunch
Wie lekker lang wil brunchen met de paasdagen krijgt vast inspiratie van chef-kok Ramon Brugman. Hij maakt een feestelijke paasbrunch met doperwtensoep, zelfgebakken matzes, toast met eiersalade en gerookte zalm en quiches met groene asperges, geitenkaas en tomaat.
4 personen

Ingrediënten voor Ramons paasbrunch

Doperwtensoep

  • 300 g doperwten
  • 200 ml slagroom
  • 200 ml groentebouillon
  • 100 ml crème fraîche
  • zout/peper

Eiersalade (met gerookte zalm)

  • 200 g gerookte zalm
  • 5 eieren 
  • 4 witte boterhammen
  • 2 el mayonaise
  • 1 el crème fraîche
  • ¼ bosje bieslook
  • zout/peper

Zelfgebakken Matze

  • 500 g meel
  • 200 ml water

Quiche

  • 4 kleine vormpjes
  • 4 plakjes korstdeeg
  • 6 stuks groene asperges
  • 100 g geitenkaas
  • 8 cherrytomaatjes
  • 150 ml room
  • 75 ml crème fraîche
  • 2 eieren
  • zout/peper

 

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

 

Aan de slag

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.  Begin met de quiche. Prik de plakjes korstdeeg in met een vork en bekleed de vormpjes met dit deeg.

  2. 2

    Gril de asperges gaar, snij ze klein en verdeel ze over de vormpjes. 

  3. 3

    Brokkel de geitenkaas en verdeel deze over de vormpjes. 

  4. 4

    Meng de room met de crème fraîche en de eieren tot een gladde vloeistof. Breng het op smaak met zout en peper. 

  5. 5

    Giet deze vloeistof in de vormpjes tot vlak onder het randje. 

  6. 6

    Snij de cherrytomaatjes door de helft en leg deze bovenop de vloeistof. 

  7. 7

    Bak de quiche in een oven op 180 graden in ongeveer 20 minuten gaar. 

  8. 8

    Begin aan de toast. Rooster de witte boterhammen en snij ze in vieren zonder de korst.

  9. 9

    Maak nu de eiersalade. Kook de eieren totdat deze hard zijn. Pel ze en snij ze fijn. 

  10. 10

    Hak de bieslook. Doe vervolgens de bieslook, crème fraîche, zout en peper bij de eieren. Roer het geheel goed door elkaar. Stop dit mengsel in een spuitzak. 

  11. 11

    Leg een klein plakje zalm op een stuk toast en spuit hier met de spuitzak een klein bolletje eiersalade op. 

  12. 12

    Begin nu met de zelfgebakken matze. Meng het water met het meel en kneed hier (KORT) een soepel deeg van. Verdeel het deeg in kleine stukjes en rol deze stukjes uit. 

  13. 13

    Prik gaatjes in het deeg met een vork zodat de matze niet heel bobbelig wordt gebakken. 

  14. 14

    Haal de quiche uit de oven en laat afkoelen.  En zet de oven op 250°C , hier gaan de matzes zo in. 

  15. 15

    Doe de groentebouillon samen met de doperwten in een pan op het vuur en breng deze aan de kook. Staaf het vervolgens fijn met een staafmixer.

     

  16. 16

    Bak de matze op 250°C gedurende 7 minuten.

  17. 17

    Haal, terwijl de matzecrackers in de oven zitten, de soep door een zeefje om alle klontjes uit de soep te halen.

  18. 18

    Voeg de slagroom aan de bouillon toe en breng dit op smaak met zout en peper

  19. 19

    Haal de matzecrackers uit de oven.

  20. 20

    Giet de soep in een bord/kleine glaasjes en gooi er een klontje crème fraîche bij.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter