Ramons paasbrunch

13 april 2017
Stilstaand beeld van Ramons paasbrunch

Wie lekker lang wil brunchen met de paasdagen krijgt vast inspiratie van chef-kok Ramon Brugman. Hij maakt een feestelijke paasbrunch met doperwtensoep, zelfgebakken matzes, toast met eiersalade en gerookte zalm en quiches met groene asperges, geitenkaas en tomaat.

4 personen
Ingrediënten

Doperwtensoep

  • 300 g doperwten
  • 200 ml slagroom
  • 200 ml groentebouillon
  • 100 ml crème fraîche
  • zout/peper

Eiersalade (met gerookte zalm)

  • 200 g gerookte zalm
  • 5 eieren 
  • 4 witte boterhammen
  • 2 el mayonaise
  • 1 el crème fraîche
  • ¼ bosje bieslook
  • zout/peper

Zelfgebakken Matze

  • 500 g meel
  • 200 ml water

Quiche

  • 4 kleine vormpjes
  • 4 plakjes korstdeeg
  • 6 stuks groene asperges
  • 100 g geitenkaas
  • 8 cherrytomaatjes
  • 150 ml room
  • 75 ml crème fraîche
  • 2 eieren
  • zout/peper

 

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

 

Aan de slag

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.  Begin met de quiche. Prik de plakjes korstdeeg in met een vork en bekleed de vormpjes met dit deeg.

  2. 2

    Gril de asperges gaar, snij ze klein en verdeel ze over de vormpjes. 

  3. 3

    Brokkel de geitenkaas en verdeel deze over de vormpjes. 

  4. 4

    Meng de room met de crème fraîche en de eieren tot een gladde vloeistof. Breng het op smaak met zout en peper. 

  5. 5

    Giet deze vloeistof in de vormpjes tot vlak onder het randje. 

  6. 6

    Snij de cherrytomaatjes door de helft en leg deze bovenop de vloeistof. 

  7. 7

    Bak de quiche in een oven op 180 graden in ongeveer 20 minuten gaar. 

  8. 8

    Begin aan de toast. Rooster de witte boterhammen en snij ze in vieren zonder de korst.

  9. 9

    Maak nu de eiersalade. Kook de eieren totdat deze hard zijn. Pel ze en snij ze fijn. 

  10. 10

    Hak de bieslook. Doe vervolgens de bieslook, crème fraîche, zout en peper bij de eieren. Roer het geheel goed door elkaar. Stop dit mengsel in een spuitzak. 

  11. 11

    Leg een klein plakje zalm op een stuk toast en spuit hier met de spuitzak een klein bolletje eiersalade op. 

  12. 12

    Begin nu met de zelfgebakken matze. Meng het water met het meel en kneed hier (KORT) een soepel deeg van. Verdeel het deeg in kleine stukjes en rol deze stukjes uit. 

  13. 13

    Prik gaatjes in het deeg met een vork zodat de matze niet heel bobbelig wordt gebakken. 

  14. 14

    Haal de quiche uit de oven en laat afkoelen.  En zet de oven op 250°C , hier gaan de matzes zo in. 

  15. 15

    Doe de groentebouillon samen met de doperwten in een pan op het vuur en breng deze aan de kook. Staaf het vervolgens fijn met een staafmixer.

     

  16. 16

    Bak de matze op 250°C gedurende 7 minuten.

  17. 17

    Haal, terwijl de matzecrackers in de oven zitten, de soep door een zeefje om alle klontjes uit de soep te halen.

  18. 18

    Voeg de slagroom aan de bouillon toe en breng dit op smaak met zout en peper

  19. 19

    Haal de matzecrackers uit de oven.

  20. 20

    Giet de soep in een bord/kleine glaasjes en gooi er een klontje crème fraîche bij.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter

Ook lekker om te maken

  1. Recept
    Stilstaand beeld van Indonesisch gerecht: gado gado
    4 februari 2016

    Indonesisch gerecht: gado gado

    Chef-kok Ramon Brugman maakt een heerlijk en betaalbaar Indonesisch groentegerecht met zelfgemaakte pindasaus: Gado Gado.

  2. Recept
    Stilstaand beeld van Zuurkoolsoep
    9 december 2016

    Zuurkoolsoep

    Alain proeft bier gemaakt van regenwater. Hier maakt hij een heerlijke soep bij van zuurkool.

  3. Recept
    Stilstaand beeld van Aardpeer en truffel crème met gekleurde bietsoorten
    12 februari 2016

    Aardpeer en truffel crème met gekleurde bietsoorten

    Leon maakt een aardpeer en truffel crème met gekleurde bietsoorten.

  4. Recept
    Stilstaand beeld van Rijstnoedelsalade met tempura gamba's
    8 november 2016

    Rijstnoedelsalade met tempura gamba's

    Ramon maakt een snelle maaltijd met rijstnoedelsalade, tempura gamba's en pittige dip.

  5. Recept
    Stilstaand beeld van Mihoen met biefstuk
    25 november 2015

    Mihoen met biefstuk

    Sharon maakt mihoen met biefstuk. Mihoen komt uit China en is glutenvrij. Met biefstuk, vijfkruidenmengsel en hoisin saus is het ook nog eens supersnel en super makkelijk.

  6. Recept
    Stilstaand beeld van Carpaccio van tonijn
    20 mei 2016

    Carpaccio van tonijn

    Alain maakt bij een bijzondere wijn een carpaccio van tonijn!

  7. Recept
    Stilstaand beeld van Pastasalade met gegrilde biet
    7 september 2016

    Pastasalade met gegrilde biet

    Sharon kookt lekker in de buitenlucht een pastasalade met gegrilde biet.

  8. Recept
    Stilstaand beeld van Vegetarische burgers
    16 februari 2016

    Vegetarische burgers

    Ramon maakt zelf vegetarische burgers! Op zelfgemaakte tomatenbroodjes.

  9. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Hoe maak je paté?
    14 oktober 2015

    Hoe maak je paté?

    Culinair expert Alain maakt paté met één van de beste worstmakers van Nederland.

  10. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Het witte goud
    13 mei 2016

    Het witte goud

    Culinair expert Alain Caron wordt blij van dé seizoensgroente: asperges! En daar wordt ook nog...

  11. Recept
    Stilstaand beeld van Kerstdiner met gestoofd wild
    15 december 2015

    Kerstdiner met gestoofd wild

    Een bijzondere feestmaaltijd hoeft niet altijd een prijskaartje te hebben. Chef-kok Ramon laat zien hoe je een restaurantwaardige pommes gratin maakt, met gestoofd wild.

  12. Recept
    Stilstaand beeld van De BinnensteBuiten stroopwafel
    20 oktober 2015

    De BinnensteBuiten stroopwafel

    Alain maakt een BinnensteBuiten stroopwafel. Met álles wat je niet verwacht!

  13. Recept
    Stilstaand beeld van Aspergesoep en voorjaarssalade
    24 april 2017

    Aspergesoep en voorjaarssalade

    Ramon maakt een snelle maaltijd; een aspergesoep met daarbij een echte voorjaarssalade.

  14. Recept
    Stilstaand beeld van Pasta met makreel
    9 februari 2016

    Pasta met makreel

    Ramon bereidt een snelle maaltijd met pasta, gebakken makreel en ratatouille. Inclusief snijtips!

Pagina's