Ramons paasbrunch

13 april 2017
Stilstaand beeld van Ramons paasbrunch

Wie lekker lang wil brunchen met de paasdagen krijgt vast inspiratie van chef-kok Ramon Brugman. Hij maakt een feestelijke paasbrunch met doperwtensoep, zelfgebakken matzes, toast met eiersalade en gerookte zalm en quiches met groene asperges, geitenkaas en tomaat.

4 personen
Ingrediënten

Doperwtensoep

  • 300 g doperwten
  • 200 ml slagroom
  • 200 ml groentebouillon
  • 100 ml crème fraîche
  • zout/peper

Eiersalade (met gerookte zalm)

  • 200 g gerookte zalm
  • 5 eieren 
  • 4 witte boterhammen
  • 2 el mayonaise
  • 1 el crème fraîche
  • ¼ bosje bieslook
  • zout/peper

Zelfgebakken Matze

  • 500 g meel
  • 200 ml water

Quiche

  • 4 kleine vormpjes
  • 4 plakjes korstdeeg
  • 6 stuks groene asperges
  • 100 g geitenkaas
  • 8 cherrytomaatjes
  • 150 ml room
  • 75 ml crème fraîche
  • 2 eieren
  • zout/peper

 

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

 

Aan de slag

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.  Begin met de quiche. Prik de plakjes korstdeeg in met een vork en bekleed de vormpjes met dit deeg.

  2. 2

    Gril de asperges gaar, snij ze klein en verdeel ze over de vormpjes. 

  3. 3

    Brokkel de geitenkaas en verdeel deze over de vormpjes. 

  4. 4

    Meng de room met de crème fraîche en de eieren tot een gladde vloeistof. Breng het op smaak met zout en peper. 

  5. 5

    Giet deze vloeistof in de vormpjes tot vlak onder het randje. 

  6. 6

    Snij de cherrytomaatjes door de helft en leg deze bovenop de vloeistof. 

  7. 7

    Bak de quiche in een oven op 180 graden in ongeveer 20 minuten gaar. 

  8. 8

    Begin aan de toast. Rooster de witte boterhammen en snij ze in vieren zonder de korst.

  9. 9

    Maak nu de eiersalade. Kook de eieren totdat deze hard zijn. Pel ze en snij ze fijn. 

  10. 10

    Hak de bieslook. Doe vervolgens de bieslook, crème fraîche, zout en peper bij de eieren. Roer het geheel goed door elkaar. Stop dit mengsel in een spuitzak. 

  11. 11

    Leg een klein plakje zalm op een stuk toast en spuit hier met de spuitzak een klein bolletje eiersalade op. 

  12. 12

    Begin nu met de zelfgebakken matze. Meng het water met het meel en kneed hier (KORT) een soepel deeg van. Verdeel het deeg in kleine stukjes en rol deze stukjes uit. 

  13. 13

    Prik gaatjes in het deeg met een vork zodat de matze niet heel bobbelig wordt gebakken. 

  14. 14

    Haal de quiche uit de oven en laat afkoelen.  En zet de oven op 250°C , hier gaan de matzes zo in. 

  15. 15

    Doe de groentebouillon samen met de doperwten in een pan op het vuur en breng deze aan de kook. Staaf het vervolgens fijn met een staafmixer.

     

  16. 16

    Bak de matze op 250°C gedurende 7 minuten.

  17. 17

    Haal, terwijl de matzecrackers in de oven zitten, de soep door een zeefje om alle klontjes uit de soep te halen.

  18. 18

    Voeg de slagroom aan de bouillon toe en breng dit op smaak met zout en peper

  19. 19

    Haal de matzecrackers uit de oven.

  20. 20

    Giet de soep in een bord/kleine glaasjes en gooi er een klontje crème fraîche bij.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter

Ook lekker om te maken

  1. Recept
    Stilstaand beeld van Runderstoof met cranberries & laurier
    11 januari 2017

    Runderstoof met cranberries & laurier

    Op de biologische cranberry boerderij kookt hij voor de gepassioneerde boeren een runderstoof met cranberries en laurier.

  2. Recept
    Stilstaand beeld van Tortilla's met stoofvlees
    17 november 2016

    Tortilla's met stoofvlees

    Ramon maakt een voordelige winterse maaltijd: tortilla's gevuld met gestoofd vlees. Mét een heerlijke verse salsa.

  3. Recept
    Stilstaand beeld van Voorgerecht: gazpacho met uienbrood
    20 december 2016

    Voorgerecht: gazpacho met uienbrood

    Sharon maakt voor het kerstdiner het voorgerecht. Een heerlijke gazpacho met uienbrood. Makkelijk van te voren te bereiden!

  4. Recept
    Stilstaand beeld van Kaaskroketten met gefrituurde uien
    20 januari 2016

    Kaaskroketten met gefrituurde uien

    Maak zelf kaaskrotten! Alain laat je ook zien hoe je een garnituur maakt van gefrituurde uien.

  5. Recept
    Stilstaand beeld van Ribeye met rode ui en rode portsaus
    6 januari 2016

    Ribeye met rode ui en rode portsaus

    Alain maakt ribeye met rode ui, rode portsaus en Chinese kool.

  6. Recept
    Stilstaand beeld van Pulletjebier van schaaldieren
    10 maart 2017

    Pulletjebier van schaaldieren

    Leon maakt bij bierbrouwers Dirk en Bart een bijzonder gerecht. Hij gebruikt een van de biertjes van de mannen en hij serveert het op een aparte manier.

  7. Recept
    Stilstaand beeld van Recept walnotenolie
    22 februari 2017

    Recept walnotenolie

    Alain is bij Ad van Lamoen. Ad maakt op de ouderwetse manier walnotenolie. Met verse walnotenolie maakt Alain natuurlijk een heerlijk gerecht.

  8. Recept
    Stilstaand beeld van Kip, patat en appelmoes
    14 maart 2017

    Kip, patat en appelmoes

    Ramon maakt een maaltijd waar niet alleen kinderen heel blij van worden: een hele kip in de oven met zelfgemaakte appelmoes, mayonaise en frieten.

  9. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Stadswijngaard
    7 oktober 2016

    Stadswijngaard

    Leon en Milton ontdekken een heuse wijngaard midden in Den Haag.

  10. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Sapkar en -bar
    27 januari 2017

    Sapkar en -bar

    Marjolein en Luuk hebben samen een sapkar en -bar. Alain laat zich bij hen verrassen door vitamines en mineralen in verschillende mixen!

  11. Recept
    Stilstaand beeld van Salade met een bitterbal van bietjes
    5 mei 2016

    Salade met een bitterbal van bietjes

    Alain en chef-kok Jonathan Karpathios dagen elkaar uit om iets lekkers te maken met een bitterbal van biet. Ofwel de bieterbal.

  12. Recept
    Stilstaand beeld van Kreeft met antiboise van tomaat
    20 april 2016

    Kreeft met antiboise van tomaat

    Je eigen eten vangen en er een prachtig gerecht van maken. Alain doet het in Zeeland, met kreeft!

  13. Recept
    Stilstaand beeld van Zoete aardappeltaart
    26 januari 2017

    Zoete aardappeltaart

    Sharon maakt een taart van zoete aardappelen. Deze wordt bij festiviteiten veel gegeten in Amerika en heeft wel wat weg van pompoentaart.

  14. Recept
    Stilstaand beeld van Tarte van Onglet van Aberdeen Angus
    25 april 2017

    Tarte van Onglet van Aberdeen Angus

    Alain mag Otto en Liesbeth helpen bij deze unieke gebeurtenis. De Aberdeen Angus runderen gaan naar een andere wei. Als dank bereidt Alain voor Otto en Liesbeth een heerlijke maaltijd.

Pagina's