5 minuten

Recept bij Asperges Limburg

Culinair expert Alain Caron weet waar hij moet zijn voor een van zijn favoriete groenten: asperges. Op de arme zandgrond van Noord-Limburg teelt Trudie Teeuwen dit smaakvolle 'witte goud' al generaties lang. 'De plant heeft vooral water nodig en zo min mogelijk weerstand in de grond. Des te malser is hij op het bord.' Alain zet daar natuurlijk graag zijn tanden in.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 2
  • 4
    witte asperges
  • 4
    groene asperges
  • stuk of 15 lamsoren blaadjes
  • 200 ml
    room
  • 200 g
    morieljes
  • 100 g
    boter voor de morieljes
  • 50 g
    boter voor de groene asperges
  • klein bosje bieslook
  • zout en peper
  1. Schil de witte asperges helemaal van kop tot teen (schillen bewaren voor een soepje!) en schil de groene asperges alleen onderaan bij het houterige stuk. Snij van beide kleuren asperges de onderkant eraf. Maak ze allemaal even lang, dat staat mooi op je bord.

  2. Breng de witte asperges in koud water met zout aan de kook. Als het kookt, draai je het gas uit en en laat de asperges in de pan afkoelen.

  3. Snij de bieslook fijn

  4. Maak de lamsoor schoon (haal de harde steeltjes eraf).

  5. Bak de groene asperges in de boter tot ze lekker bruin gekleurd zijn, haal ze eruit en bak in dezelfde pan de lamsoren wat aan.

  6. Zet de morieljes op met wat boter, zout en peper en laat lekker even bakken, voeg daarna de room toe. Beetje laten indikken.

  7. Voeg daarna aan de saus toe: bieslook en zout en peper naar smaak

  8. Als de lamsoren gebakken zijn, leg de asperges (allemaal) nog heel even terug in de hete pan.

  9. Maak het bord op: twee witte asperges, daarop twee groene asperges, saus eroverheen, lamsoren eromheen draperen en geheel bestrooien met pistachekruim.

  10. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.