Recept met Nederlandse truffels

culinair expert
Alain Caron
Truffel Wageningen
3 min
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
22 personen
Judith Evenaar heeft in 2013 een eigen truffelgaard aangeplant in de bossen van Oranje Nassau's Oord in Wageningen. Zeven jaar later plukt zij daar de vruchten van, want dit jaar heeft zij daar de eerste truffels van Nederlandse bodem gevonden. Culinair expert Alain Caron neemt een kijkje en hoopt hier natuurlijk ook het zwarte goud te vinden.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 450 g
    diverse bonen (deze kan je kant en klaar in de supermarkt kopen en direct gebruiken of je gebruikt verse bonen zoals hieronder)
  • 150 g
    bruine bonen (laat ze van te voren 12 uur weken)
  • 150 g
    kidneybonen (laat ze van te voren 12 uur weken)
  • 1
    winterpeen
  • 1
    ui
  • 6
    grote champignons
  • 1 tl
    runderbouillon met stukjes vlees
  • 4
    eieren
  • 1 dl
    room
  • 2 el
    olijfolie
  • 1
    kleine truffel van ongeveer 15/20 gram
  1. 1

    Snijd de winterpeen in kleine blokjes, snipper de ui, snijd de champignons in kleine blokjes. Pocheer de eieren. Doe in een grote pan 3 eetlepels olijfolie en fruit hierin de uien, wortelen en champignons.

  2. 2

    Voeg de bonen en de runderbouillon toe aan de pan en laat het rustig koken totdat de bonen gaar zijn. Dit duurt zeker wel 45 minuten. Let op: niet alle soorten bonen zijn hetzelfde dus het is belangrijk dat je dit vaak proeft.

  3. 3

    Zodra de bonen gaar zijn, voeg je de room toe en laat je het nog 4 minuten koken. Proef de soep en breng het op smaak met peper en zout. Vul 4 diepe borden met de soep en rasp er wat truffel op. Als laatste sprenkel je er nog wat olijfolie overheen. Serveer de soep met een lekker warm boerenbrood.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!