Recept met Nederlandse truffels
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4-
450 gdiverse bonen (deze kan je kant en klaar in de supermarkt kopen en direct gebruiken of je gebruikt verse bonen zoals hieronder)
-
150 gbruine bonen (laat ze van te voren 12 uur weken)
-
150 gkidneybonen (laat ze van te voren 12 uur weken)
-
1winterpeen
-
1ui
-
6grote champignons
-
1 tlrunderbouillon met stukjes vlees
-
4eieren
-
1 dlroom
-
2 elolijfolie
-
1kleine truffel van ongeveer 15/20 gram
-
Snijd de winterpeen in kleine blokjes, snipper de ui, snijd de champignons in kleine blokjes. Pocheer de eieren. Doe in een grote pan 3 eetlepels olijfolie en fruit hierin de uien, wortelen en champignons.
-
Voeg de bonen en de runderbouillon toe aan de pan en laat het rustig koken totdat de bonen gaar zijn. Dit duurt zeker wel 45 minuten. Let op: niet alle soorten bonen zijn hetzelfde dus het is belangrijk dat je dit vaak proeft.
-
Zodra de bonen gaar zijn, voeg je de room toe en laat je het nog 4 minuten koken. Proef de soep en breng het op smaak met peper en zout. Vul 4 diepe borden met de soep en rasp er wat truffel op. Als laatste sprenkel je er nog wat olijfolie overheen. Serveer de soep met een lekker warm boerenbrood.
- Eet smakelijk!