Reerugfilet met geroosterde groenten en theelikeur
In Hoorn zijn chef-kok Léon Mazairac en sommelier Lendl Mijnhijmer in Engelse sferen. Ze ontmoeten Carin te Boekhorst, die als theeliefhebber een bijzonder drankje bedacht: een theelikeur. Vanuit de gedachte dat koffiedrinkers hun koffielikeurtje hebben, wilde zij iets ontwikkelen voor de theedrinkers. Inmiddels heeft ze zes smaken ontwikkeld, die ze de heren graag wil laten proeven. Samen met sommelier Lendl gaat ze een nieuwe smaak ontwikkelen en chef-kok Leon gebruikt de theelikeur in zijn gerecht.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
200 greerugfilet
-
100 gkrieltjes
-
1bosje wortelen
-
5sjalotjes
-
1pastinaak
-
1bosje munt
-
1 dljus de veau (kalfsjus of wildjus)
-
2 tltheelikeur op basis van Earl Grey
-
•yoghurt
-
•een citroen en een rasp
-
Schil alle groenten en kook ze even beetgaar in een pan.
-
Breng de wild- of kalfsjus op smaak met de Earl Grey theelikeur.
-
Snij de groenten in kleine stukken en leg in een braadslede. Hak ook wat munt en leg dit tussen de groenten.
-
Besprenkel met de jus. Gaar alle groenten in de oven op 160 graden gedurende 20 minuten.
-
Schroei de reerugfilet kort dicht in een pan op heet vuur. Kruid met peper en zout en leg het even apart.
-
Doe de reerug er de laatste 8 minuten bij en gaar deze mooi rosé af.
-
Hak wat munt fijn en meng dit met wat yoghurt tot een lekkere saus.
-
Als de groenten en de reerugfilet uit de oven zijn, strooi je er nog wat munt overheen. Serveer de yoghurt-munt-saus erbij.
- Eet smakelijk!