
Rijst met sticky spicy groene asperges en frisse koolsalade
Onze chef-kok Sharon de Miranda maakt een zomers recept met rijst en sticky groene asperges met pit! Lekker met een zelfgemaakte frisse koolsalade en een royale aardbei-spinazie smoothie. Om van te smullen!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de asperges600 grgroene asperges
-
300 grzilvervlies rijst
-
1witte ui
-
1limoen
-
3 cmverse gember
-
3grote tenen knoflook
-
1Spaanse peper
-
2 tlvijf kruidenpoeder
-
1 eldonkere basterdsuiker
-
2 elsojasaus
-
1 elvissaus
-
Voor de koolsalade600 grspitskool
-
300 grwortel
-
1rode ui
-
2 elmayonaise
-
1bosje peterselie
-
5 elyoghurt
-
1 elpoedersuiker
-
2 elazijn
-
•peper en zout
-
Voor de smoothie200 graardbeien
-
100 grverse spinazie
-
1avocado
-
4 dlamandelmelk
-
Kook de rijst zoals op de verpakking. Voor de sticky asperges, schil de knoflook, ui en gember, snijd ze in grove stukken en mix dit in een keukenmachine. Voeg dan de vijfkruidenpoeder, suiker, sojasaus, vissaus en peper toe tot een egale kruidenmix.
-
Verwijder het harde uiteinde van de groene asperges en snijd de asperges schuin af in stukken van 3 cm. Verhit een beetje olie in een wok op hoge stand. Doe de asperges in de wok en roerbak ze 4 à 5 minuten. Na 2 min voeg je de kruidenmix toe en bak dit de laatste 3 minuten mee.
-
Snijd de spitskool zo fijn mogelijk, rasp de wortel fijn en snipper de rode ui fijn.
-
Maak een dressing van voor de salade door de mayonaise, yoghurt, azijn, poedersuiker en eventueel nog wat peper en zout naar smaak, door elkaar te roeren. Hak dan de peterselie fijn en doe dit bij de dressing. Voeg de dressing toe aan de groente.
-
Voor de smoothie mix de aardbeien, spinazie, avocado en amandelmelk in de blender, doe daarna de heerlijke smoothie in een glas.
-
Doe eerst een schep zilvervliesrijst op een bord en dan de asperges erbovenop. Serveer eventueel op een bakje daarnaast de frisse koolsalade.
- Geniet van de sticky groene asperges en romige koolsalade !
