8 minuten

Rijst met sticky spicy groene asperges en frisse koolsalade

Onze chef-kok Sharon de Miranda maakt een zomers recept met rijst en sticky groene asperges met pit! Lekker met een zelfgemaakte frisse koolsalade en een royale aardbei-spinazie smoothie. Om van te smullen! 

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de asperges
    600 gr
    groene asperges
  • 300 gr
    zilvervlies rijst
  • 1
    witte ui
  • 1
    limoen
  • 3 cm
    verse gember
  • 3
    grote tenen knoflook
  • 1
    Spaanse peper
  • 2 tl
    vijf kruidenpoeder
  • 1 el
    donkere basterdsuiker
  • 2 el
    sojasaus
  • 1 el
    vissaus
  • Voor de koolsalade
    600 gr
    spitskool
  • 300 gr
    wortel
  • 1
    rode ui
  • 2 el
    mayonaise
  • 1
    bosje peterselie
  • 5 el
    yoghurt
  • 1 el
    poedersuiker
  • 2 el
    azijn
  • peper en zout
  • Voor de smoothie
    200 gr
    aardbeien
  • 100 gr
    verse spinazie
  • 1
    avocado
  • 4 dl
    amandelmelk
  1. Kook de rijst zoals op de verpakking. Voor de sticky asperges, schil de knoflook, ui en gember, snijd ze in grove stukken en mix dit in een keukenmachine. Voeg dan de vijfkruidenpoeder, suiker, sojasaus, vissaus en peper toe tot een egale kruidenmix.

  2. Verwijder het harde uiteinde van de groene asperges en snijd de asperges schuin af in stukken van 3 cm. Verhit een beetje olie in een wok op hoge stand. Doe de asperges in de wok en roerbak ze 4 à 5 minuten. Na 2 min voeg je de kruidenmix toe en bak dit de laatste 3 minuten mee.

  3. Snijd de spitskool zo fijn mogelijk, rasp de wortel fijn en snipper de rode ui fijn. 

  4. Maak een dressing van voor de salade door de mayonaise, yoghurt, azijn, poedersuiker en eventueel nog wat peper en zout naar smaak, door elkaar te roeren. Hak dan de peterselie fijn en doe dit bij de dressing. Voeg de dressing toe aan de groente.

  5. Voor de smoothie mix de aardbeien, spinazie, avocado en amandelmelk in de blender, doe daarna de heerlijke smoothie in een glas.

  6. Doe eerst een schep zilvervliesrijst op een bord en dan de asperges erbovenop. Serveer eventueel op een bakje daarnaast de frisse koolsalade.

  7. Geniet van de sticky groene asperges en romige koolsalade !
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda