Recept: Rillette van zalm

27 maart 2018
Waardeer: 
(Totaal: 9 stemmen)

Op Facebook heeft Ramon live gekookt. Drie gerechten heeft hij gemaakt onder andere rillette van zalm. 

8 stuks

Ingrediënten voor Rillette van zalm

Voor de rilette: 

  • 120 g zalm filet
  • 200 g gerookte zalm
  • 3 el creme fraiche
  • 1 citroen
  • 1/2 bos dille
  • 1/2 bos bieslook
  • Zout/peper

Voor de toast: 

  • Toast
  • Speltbrood
  • Olijfolie.
  • 1 stronk venkel

Aan de slag

  1. 1

    Snij de zalmfilet in dunne polkaatjes en breng een pannetje met water aan de kook. Breng dit op smaak met zout. 

  2. 2

    Pocheer de zalm hier in gaar. haal de zalm uit het water en Laat de zalm afkoelen. 

  3. 3

    Snij de kruiden en de gerookte zalm fijn. Pluk de afgekoelde zalmfilet in kleine stukjes en meng alles met de crème fraîche door elkaar. 

  4. 4

    Voeg een beetje citroensap toe voor de smaak. Breng op smaak met zout en peper.

  5. 5

    Voor de toast: 

  6. 6

    Besprenkel de plakken brood met olijfolie en bak deze ion een koekenpan totdat ze er geroosterd uitzien.

  7. 7

    Snij de venkel dun en maak hem aan met olijfolie, zout en peper. 

  8. 8

    Besmeer de toast met de zalmrilette. Leg hier wat venkel op en als laatste wat takjes waterkers. Decoreer met een schijfje citroen.

Eet smakelijk!