Rillette van zalm

chef-kok
Ramon Brugman
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
16 personen

Op Facebook heeft Ramon live gekookt. Drie gerechten heeft hij gemaakt onder andere rillette van zalm. 

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

  • 120 g
    zalm filet
  • 200 g
    gerookte zalm
  • 3 el
    crème fraîche
  • 1
    citroen
  • 1/2
    bos dille
  • 1/2
    bos bieslook
  • zout/peper
  • toast
  • olijfolie
  • 1
    stronk venkel
  1. 1

    Snij de zalmfilet in dunne polkaatjes en breng een pannetje met water aan de kook. Breng dit op smaak met zout. 

  2. 2

    Pocheer de zalm hier in gaar. haal de zalm uit het water en Laat de zalm afkoelen. 

  3. 3

    Snij de kruiden en de gerookte zalm fijn. Pluk de afgekoelde zalmfilet in kleine stukjes en meng alles met de crème fraîche door elkaar. 

  4. 4

    Voeg een beetje citroensap toe voor de smaak. Breng op smaak met zout en peper.

  5. 5

    Voor de toast: 

  6. 6

    Besprenkel de plakken brood met olijfolie en bak deze ion een koekenpan totdat ze er geroosterd uitzien.

  7. 7

    Snij de venkel dun en maak hem aan met olijfolie, zout en peper. 

  8. 8

    Besmeer de toast met de zalmrilette. Leg hier wat venkel op en als laatste wat takjes waterkers. Decoreer met een schijfje citroen.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!