8 minuten

Zelfgemaakte broodjes met filet americain, rode ui, augurk en een eitje

Dit wordt smullen! Onze chef-kok Ramon Brugman maakt alles zelf voor dit recept; van de witte kadetjes tot de filet americain. Die maakt hij helemaal naar zijn eigen smaak met kwaliteitsvlees van de slager, gepofte paprika en een beetje chilipoeder voor de smaak. Afmaken doen we natuurlijk met een eitje en wat uit. Eet smakelijk!

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 80 minuten
Menu Lunch

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Kadetjes
    500 g
    bloem
  • 25 g
    verse gist
  • 18 g
    suiker
  • 165 ml
    melk
  • 165 ml
    water
  • 10 g
    zout
  • 25 g
    boter (kamertemperatuur)
  • beetje olie
  • beetje rijstebloem
  • Filet Americain
    300 g
    biefstuk of rosbief (in ieder geval mager vlees, vers van de slager)
  • 2 à 3 el
    mayonaise
  • 1 tl
    mosterd
  • 2 tl
    paprikapoeder
  • 1/2 tl
    chilipoeder
  • worcestersaus
  • Garnituur
    1
    gepofte paprika (of geroosterde paprika in een potje)
  • 4
    gekookte eieren
  • 1
    rode ui
  • 1 el
    kappertjes
  • 2
    augurken
  • bieslook
  1. Doe 500 gram bloem, 25 gram verse gist, 18 gram suiker, 10 gram zout, 25 gram boter in een keukenmachine met deeghaken.

  2. Doe de 165 ml water en de 165 ml melk in een pannetje en warm het op tot zo’n 40 graden. Voeg dit vervolgens bij de rest van de ingrediënten in de keukenmachine.

  3. Kneed het deeg met de machine in 8 minuten tot een glad en soepel deeg. Bol het op en dek het af. Laat het deeg een uur rijzen op een warme plaats.

  4. Verdeel het deeg in 16 stukjes en bol ze op. Laat ze vervolgens nog zo’n 20 minuten afgedekt rijzen.

  5. Bestrijk de bolletjes met een beetje olie en bestrooi ze met wat rijstebloem. Duw in het midden met de achterkant van een mes het broodje in. Leg ze weer op de bakplaat en laat ze nog eens 15 minuten rijzen.

  6. Zet de oven op 250 graden en bak de broodjes in ongeveer 10 minuten af.

  7. Snij 300 gram biefstuk of rosbief in fijne blokjes.

  8. Doe de gepofte paprika in een kom en pureer de paprika. Voeg daar de blokjes vlees aan toe, samen met 2 a 3 eetlepel mayonaise, 1 theelepel mosterd, 2 theelepels paprikapoeder, ½ theelepel chilipoeder, worcestersaus en wat zout en peper.

  9. Draai alles goed door in de keukenmachine, haal het uit de machine en proef of het goed op smaak is.  

  10. Snij de rode ui, 1 eetlepel kappertje en 2 augurken samen met de bieslook fijn en snij de gekookte eieren in plakjes.

  11. Snij het bolletje door, beleg het met de filet americain, leg er wat van de garnituur boeven en doe er als laatste wat plakjes gekookt ei bovenop.

  12. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.