Risotto met geitenkaas en bladgoud
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
160 guien (gesnipperd)
-
120 mlwitte wijn
-
140 gboter
-
300 grisotto rijst
-
•saffraan
-
1 lgroentebouillon
-
25 goude geitenkaas
-
•rasp van een halve citroen
-
2 elcrème fraîche
-
4 tlolijfolie
-
4 blaadjesbladgoud
-
Bak in de pan eerst de uien met 40 g boter en laat rustig glanzend worden. Dit duurt ongeveer 6 minuten.
-
Voeg dan de rijst toe en laat ook glanzend worden, in ongeveer 10 minuten. Doe dit op laag vuur en roer voorzichtig door met een houten lepel.
-
Doe dan de wijn erbij, met saffraan en laat rustig koken. Als de wijn ingekookt is, voeg je drie eetlepels bouillon toe en roer tot dat is ingekookt. Voeg dan steeds een scheut bouillon toe en laat, onder rustig roeren, inkoken. Dit tot de risotto beetgaar is (al dente). Dit duurt ongeveer 30 minuten.
-
Als het goed is, moet het lijken op een soort pap. Voeg dan de geraspte geitenkaas toe, samen met de crème fraîche. Maak af door de rest van de boter er langzaam door te roeren.
-
Doe de risotto in een warm, diep bord. Maak het mooi plat, leg er wat bladgoud op en druppel daar wat olijfolie omheen.
- Eet smakelijk!