Risotto van pompoen, walnoot en salie
Chef-kok Nadia Zerouali maakt een risotto van pompoen, met walnoten en verse kruiden. Extra lekker met honing én helemaal vegetarisch!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1 kleinestevige pompoen
-
•jonge walnoten
-
1 kleineprei
-
•bladselderij
-
1groene peper
-
•milde olijfolie
-
250 grisotto rijst
-
•salie, rozemarijn & tijm
-
•plantaardige siroop
-
Begin met het schoonmaken van de pompoen. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten. Snijd de pompoen met schil en al in kleine stukjes. Breng aan de kook in een laagje gezouten water.
-
Kraak de walnoten, ontvel ze en hak ze fijn. Maak de prei, bladselderij en het pepertje schoon. Snijd fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pan met dikke bodem en bak hierin de prei, bladselderij en peper een paar minuten aan.
-
Voeg de risotto rijst toe en bak mee tot alle korreltjes glimmen en licht beginnen te ploppen. Voeg tussentijds steeds schepjes van de “pompoensoep” toe, totdat de soep op is en de rijst beetgaar en romig.
-
Voeg in de lege soeppan een scheutje olie toe en bak hierin de groene kruiden geurig en knapperig. Laat op keukenpapier uitlekken en knapperig worden. Bestrooi met wat zout.
-
Schep de jonge walnoot door de risotto. Verdeel over warme borden, bestrooi met de knapperige kruiden, eventueel wat eetbare bloemen en druppel er royaal de plantaardige siroop over. Serveer direct.
- Geniet van je vegan risotto met pompoen!