7 minuten

Roastbeef salade

Chef-kok Ramon Brugman laat zien hoe je, met ingrediënten die zijn overgebleven van je kerstmaaltijd, na de kerstdagen eenvoudig een mooi gerecht maakt. Zo is er geen verspilling van goede ingrediënten en kan je nog even de sier maken met iets feestelijks.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Salade met roastbeef
    een stuk roastbeef
  • overgebleven groenten zoals: bloemkool, boontjes, broccoli, courgette, wat je maar hebt.
  • 1/2 krop sla
  • oud brood of stuk stokbrood wat over is
  • 3 el
    mayonaise
  • 1 el crème-fraîche
  • 1
    teen knoflook
  • 1
    augurk
  • 1
    komkommer
  • 1
    tomaat
  • 2
    gekookte eieren
  • kaas van het kaasplateau
  • takjes kruiden
  • 1/2
    bos basilicum
  • 3 el
    azijn
  • olijfolie
  • 1 tl
    mosterd
  • suiker
  • Soep
    witlof die over is
  • ½ pakje room
  • ½ pakje crème-fraîche
  • 1 tl
    kerriepoeder
  • 3 el
    gembersiroop
  • Aardappelzetmeel
  • 1 el
    suiker
  1. Snij het stokbrood in plakjes en leg ze op een bakplaat. Besprenkel ze met wat olijfolie en zout en peper. Bak ze ongeveer 8 minuten op 180 graden. Laat ze goed afkoelen. 

  2. Maak van de knoflookteen puree en meng deze met de mayonaise en de crème-fraîche. Breng op smaak met zout en peper. 

  3. Snij de rosbief in hele dunne plakjes.

  4. Pel de eieren en hak ze fijn. Meng met een klein beetje van de knoflookmayonaisesaus. 

  5. Voor de dressing, hak je de basilicum en doe je die in een kommetje.

  6. Voeg de azijn, de suiker, het zout, de peper en de mosterd toe. Pureer met een staafmixer en voeg langzaam de olie toe. 

  7. Snij de stukjes kaas klein net als de komkommer, tomaat en augurk.

  8. Leg nu alles op een grote schaal. En maak af met de dressing.

  9. Voor de soep, snij de witlof fijn en zet deze aan in een beetje olie in een pan. 

  10. Voeg de suiker toe en laat karamelliseren. Voeg de serie toe en blus af met de room.  

  11. Doe daar ook de crème-fraîche en gembersiroop bij en breng aan de kook.

  12. Pureer de soep. Breng op smaak met zout en peper. Bind eventueel af met zetmeel.

  13. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.