Roastbeef uit de oven met asperges en gepofte tomaatjes
Heerlijk voor een uitgebreide paasbrunch, lunch of diner: gebraden rosbief uit de oven met verse kruiden, een romige mosterdcrème, knapperige Parmezaan koekjes, gepofte tomaat en groene salade met rucola en geroosterde nootjes.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
500 gkalfsrosbief
-
2takken rozemarijn
-
1bosje tijm
-
2tenen knoflook
-
2 elcrème fraîche
-
2 elroomkaas
-
0,5citroen
-
1 elgrove mosterd
-
2takken cherrytomaten
-
1bosje mini groene asperges
-
1zak rucola
-
100 gmacadamianoten
-
1blok Parmezaanse kaas
-
•olijfolie
-
•zout en peper
-
Braad de rosbief aan in een laagje olie. Voeg halverwege 2 takken rozemarijn, 2 takjes tijm en 2 tenen knoflook toe. Zet de rosbief in de oven en als de kerntemperatuur 49 is moet hij eruit. Laat het vlees goed afkoelen tot lauwwarm.
-
Rasp voor de Parmezaanse koekjes de kaas en zet een koekenpan op het vuur met een anti-aanbak laag. Maak hier kleine rondjes in met de geraspte kaas. Bak tot het smelt en de koekjes lichtbruin kleuren. Draai ze vervolgens om en bak ze ook aan de andere kant lichtbruin. Laat de koekjes goed afkoelen.
-
Voor de mosterdcréme meng je 2 eetlepels crème fraîche met 2 eetlepels roomkaas, sap van een ½ citroen, 1 eetlepels mosterd en maak het op smaak met een beetje peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg daarna de takjes tomaten en de asperges op een bakplaat en besprenkel het met olijfolie en zout en peper. Strooi er wat blaadjes tijm bovenop en pof ze ongeveer 5 a 8 minuten in de oven.
-
Rooster de macadamianoten in een pan en snij ze daarna iets kleiner. Doe de rucola in een kom en maak het een beetje aan met wat olijfolie. Doe de macadamianoten bij de salade.
-
Snij met een scherp mes plakken van de rosbief, leg deze op een bord en breng het op smaak met zout en peper. Verdeel de rest van de ingrediënten hierover.
- Eet smakelijk!