Rob Jetten's recept voor bloemkool smoor voor de Indische rijsttafel
Onze chef-kok Ramon Brugman staat in de keuken met Rob Jetten. Zij maken een Indische rijsttafel met zelfgemaakte bloemkool smoor. Bij de toko halen ze sticky tempé, cassave kroepoek, atjar en gebakken uitjes. Dit zet je dus eigenlijk zó op tafel!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
320 grrijst
-
Voor de bloemkool smoor1bloemkool
-
2uien
-
3 tenenknoflook
-
2 cmverse gember
-
2tomaten
-
8 elketjap manis
-
1rode peper
-
1 tllaos
-
1 mespuntkruidnagel
-
1 tlnootmuskaat
-
1 kopjewater
-
•zout en peper
-
Van de toko•sticky tempé
-
•atjar
-
•gebakken uitjes
-
•cassave kroepoek
-
Snijd van de bloemkool kleine roosjes en bak deze aan in een scheut olie. Zorg ervoor dat de olie goed heet is, voordat je de bloemkool gaat bakken. Als het kleurt haal je het uit de pan en laat je het uitlekken op keukenpapier.
-
Snijd de uien en knoflook en bak ze aan in een pan met olie. Snijd de gember in plakjes en voeg de gember toe. Snijd de tomaat en peper in kleine blokjes. Doe de laos, kruidnagel en nootmuskaat bij de uien en bak ze in ongeveer 2 minuten aan.
-
Voeg de tomaat, peper en de ketjap toe aan de pan. Voeg het water toe en breng het aan de kook. Doe vervolgens de bloemkool erbij. Kook de bloemkool met de deksel van de pan tot deze gaar is en de saus lekker dik is geworden.
-
Kook de rijst volgens de verpakking.
-
Pak een diep bord om te serveren. De rijst en bloemkool smoor in het midden van het bord en maak het af met de sticky tempé, kroepoek, atjar en gebakken uitjes.
- Geniet van deze Indische rijsttafel!