Rode mul met antiboise
Culinair expert Alain Caron bezoekt Kees Huijbregts in Leusden die maar liefst 45 soorten knoflook teelt. Zijn vrouw Els bedacht een manier om verspilling te voorkomen en gebruikt het groen (de bloemstelen) van de knoflookplant voor een knoflookcrème. Hierbij maakt die een mooi gerecht met rode mul.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
8rode mul filets
-
125 grkerstomaten
-
2sjalotjes
-
15blaadjes basilicum
-
1teentje knoflook
-
5 grgember
-
1 elfijngehakte peterselie
-
5 elolijfolie
-
2 elbalsamico azijn
-
1sinaasappel
-
1citroen
-
1 tlhoning
-
Smeer de rode mul filets in met wat olijfolie en zout peper. Bak vervolgens de filets gedurende 2 minuten op middelmatig vuur.
-
Voor de antiboise (vinaigrette) doe je de kerstomaten, de sjalotjes, basilicum, knoflook, gember, peterselie, olijfolie, en de balsamico azijn in een kom. Breng het op smaak met peper, zout, sap van een halve sinaasappel, sap van een halve citroen en de honing. Laat dit voor ongeveer 2 uur trekken.
-
Verwarm de vinaigrette tot het lauw warm is (pas op dat het niet kookt).
-
Verdeel de antiboise over de borden en leg er bovenop 2 filets per persoon op. Smeer nog wat knoflookcrème over de rode mul. Sprenkel er vervolgens nog wat olijfolie overheen en je gerecht is klaar!
- Eet smakelijk!