Rode mul met antiboise

culinair expert
Alain Caron
125recept
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
20 personen

Culinair expert Alain Caron bezoekt Kees Huijbregts in Leusden die maar liefst 45 soorten knoflook teelt. Zijn vrouw Els bedacht een manier om verspilling te voorkomen en gebruikt het groen (de bloemstelen) van de knoflookplant voor een knoflookcrème. Hierbij maakt die een mooi gerecht met rode mul.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 8
    rode mul filets
  • 125 gr
    kerstomaten
  • 2
    sjalotjes
  • 15
    blaadjes basilicum
  • 1
    teentje knoflook
  • 5 gr
    gember
  • 1 el
    fijngehakte peterselie
  • 5 el
    olijfolie
  • 2 el
    balsamico azijn
  • 1
    sinaasappel
  • 1
    citroen
  • 1 tl
    honing
  1. 1

    Smeer de rode mul filets in met wat olijfolie en zout peper. Bak vervolgens de filets  gedurende 2 minuten op middelmatig vuur. 

  2. 2

    Voor de antiboise (vinaigrette) doe je de kerstomaten, de sjalotjes, basilicum, knoflook, gember, peterselie, olijfolie, en de balsamico azijn in een kom. Breng het op smaak met peper, zout, sap van een halve sinaasappel, sap van een halve citroen en de honing. Laat dit voor ongeveer 2 uur trekken. 

  3. 3

    Verwarm de vinaigrette tot het lauw warm is (pas op dat het niet kookt). 

  4. 4

    Verdeel de antiboise over de borden en leg er bovenop 2 filets per persoon op. Smeer nog wat knoflookcrème over de rode mul. Sprenkel er vervolgens nog wat olijfolie overheen en je gerecht is klaar!

     

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!