Recept: Rode mul met antiboise

10 oktober 2016
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Rode mul met antiboise
Culinair expert Alain Caron bezoekt Kees Huijbregts in Leusden die maar liefst 45 soorten knoflook teelt. Zijn vrouw Els bedacht een manier om verspilling te voorkomen en gebruikt het groen (de bloemstelen) van de knoflookplant voor een knoflookcrème. Hierbij maakt die een mooi gerecht met rode mul.
4 personen

Ingrediënten voor Rode mul met antiboise

  • 8 rode mul filets (klaar gemaakt door je visboer)
  • 125 gr kerstomaten (halveer de tomaatjes)
  • 2 sjalotjes (in fijne ringetjes gesneden)
  • 15 blaadjes basilicum (grof gehakt)
  • 1 kleine verse knoflook (schoon gemaakt en in kleine reepjes gesneden)
  • 5 gr gember (schoon gemaakt en in klein reepjes gesneden)
  • 1 lepel fijngehakte peterselie
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • sap van een halve sinaasappel
  • sap van een halve citroen
  • 1 theelepel honing

 

 

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Smeer de rode mul filets in met wat olijfolie en zout peper. Bak vervolgens de filets  gedurende 2 minuten op middelmatig vuur. 

  2. 2

    Voor de antiboise (vinaigrette) doe je de kerstomaten, de sjalotjes, basilicum, knoflook, gember, peterselie, olijfolie, en de balsamico azijn in een kom. Breng het op smaak met peper, zout, sap van een halve sinaasappel, sap van een halve citroen en de honing. Laat dit voor ongeveer 2 uur trekken. 

  3. 3

    Verwarm de vinaigrette tot het lauw warm is (pas op dat het niet kookt). 

  4. 4

    Verdeel de antiboise over de borden en leg er bovenop 2 filets per persoon op. Smeer nog wat knoflookcrème over de rode mul. Sprenkel er vervolgens nog wat olijfolie overheen en je gerecht is klaar!

     

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter