Recept: Rode mul met venkel en een saus van Oranjebitter

27 april 2016
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Rode mul met venkel en een saus van Oranjebitter
Alain proeft in Hoorn Oranjebitter. Zelf de koninklijke familie zou dit drankje wel eens bestellen! Hij maakt hier een heerlijk gerecht met vis bij.
4 personen

Ingrediënten voor Rode mul met venkel en een saus van Oranjebitter

  • 4 rode mul filets ongeveer 80 gram per filet (gefileerd, ontschubt en ontgraad)
  • 1 halve venkel
  • 200 gr. Hollandse garnalen
  • 2 stronken witlof
  • Frisee sla
  • Olijfolie
  • Sap van een halve citroen
  • Oranjebitter (of eventueel een andere kruidenbitter)
  • 350 ml wortelsap
  • ½ dl. room
  • Sap van een halve sinaasappel

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

Aan de slag

  1. 1

    Schenk een laagje oranjebitter in een pannetje en laat de alcohol even verdampen. Schenk vervolgen de wortelsap, room en het sap van een halve sinaasappel erbij en laat het reduceren tot een lekkere saus.
     

  2. 2

    Snij de venkel in hele kleine blokjes (brunoise) en de witlof in kleine strookjes. Bak de venkel in een pannetje met olijfolie en als de venkel goed gaar en zacht is voeg je er de witlof en de Hollandse garnalen aan toe. Bak alles nog een paar minuten mee totdat het goed warm is.
     

  3. 3

    Zet de frisee sla wat aan met een beetje olijfolie, citroensap en peper en zout.
     

  4. 4

    Bak als laatste de rode mul filets in een klein beetje olijfolie, ongeveer 2 minuten per kant.
     

  5. 5

    Doe het mengsel van venkel, witlof, en garnalen op het bord, leg de rode mul filet erop, drapeer er een paar blaadjes sla omheen en maak het gerecht af door er de saus overheen te schenken.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter