Rode mul met venkel en een saus van Oranjebitter

Alain proeft in Hoorn Oranjebitter. Zelf de koninklijke familie zou dit drankje wel eens bestellen! Hij maakt hier een heerlijk gerecht met vis bij.

Gerecht Vis
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 4
    rode mul van 80gr
  • 1/2
    venkel
  • 200 gr
    Hollandse garnalen
  • 2
    stronken witlof
  • Frisse sla
  • olijfolie
  • 1
    citroen
  • Oranjebitter
  • 350 ml
    wortelsap
  • 1/2 dl
    room
  • 1
    sinaasappel
  1. Schenk een laagje oranjebitter in een pannetje en laat de alcohol even verdampen. Schenk vervolgen de wortelsap, room en het sap van een halve sinaasappel erbij en laat het reduceren tot een lekkere saus.
     

  2. Snij de venkel in hele kleine blokjes (brunoise) en de witlof in kleine strookjes. Bak de venkel in een pannetje met olijfolie en als de venkel goed gaar en zacht is voeg je er de witlof en de Hollandse garnalen aan toe. Bak alles nog een paar minuten mee totdat het goed warm is.
     

  3. Zet de frisse sla wat aan met een beetje olijfolie, citroensap en peper en zout.
     

  4. Bak als laatste de rode mul filets in een klein beetje olijfolie, ongeveer 2 minuten per kant.
     

  5. Doe het mengsel van venkel, witlof, en garnalen op het bord, leg de rode mul filet erop, drapeer er een paar blaadjes sla omheen en maak het gerecht af door er de saus overheen te schenken.

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.