Rode viscurry met saffraanrijst

chef-kok
Ramon Brugman
Rode viscurry met saffraanrijst
7 min
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
199 personen
Chef-kok Ramon Brugman maakt een rode viscurry met saffraanrijst.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • vis
    500 g
    mosselen
  • 150 g
    garnalen
  • 400 g
    verse vis seizoensgebonden (bijvoorbeeld: kabeljauw, makreel, roodbaars, wijting)
  • Curry
    300 ml
    dikke kokosmelk
  • 2 el
    rode curry pasta
  • 1 stengel
    sereh
  • 2 tenen
    knoflook
  • 2 stuks
    uien
  • 1
    rode peper
  • 1
    rode paprika
  • 200 g
    sugarsnaps
  • 1
    limoen
  • zout en peper
  • Garnering
    1
    bosui
  • 100 g
    taugé
  • ½ bos
    koriander
  • 1 pakje
    papadum
  • Saffraanrijst
    1
    ui
  • 200 g
    basmatirijst
  • 1 tl
    saffraan
  • 1
    citroen
  • zout
  • 450 ml
    water

Bereiding

  1. 1

    Spoel de mosselen onder de kraan. Maak de vis schoon en snij de filets in stukken en bewaar alles in de koelkast.

  2. 2

    Snij 2 uien en 2 tenen knoflook fijn en bak deze aan in een beetje olie. Snij de rode peper fijn, kneus de sereh en voeg dit met 2 eetlepels rode curry aan de pan. Bak het even kort door en blus het af met kokosmelk. Knijp de limoen erover uit en laat dit even 10 minuten zachtjes koken zodat de saus dik wordt en breng op smaak met zout en peper.
     

  3. 3

    Snij 1 ui en bak deze aan in een beetje olie aan. Doe de saffraanrijst erbij met 1 theelepel saffraan, sap van citroen en een snufje zout. Voeg 450 ml water bij en breng aan de kook. Kook de rijst in 8 minuten gaar en laat het 15 minuten staan met de deksel op de pan.

  4. 4

    Snij de paprika en voeg dit met de sugarsnaps en stukjes vis aan de pan met curry en kook het 3 minuten door. Voeg daarna de mosselen en garnalen eraan toe en kook het nog 3 a 5 minuten zachtjes door.

  5. 5

    Snij een 1 bosui en hak een half bosje koriander fijn. Serveer de curry met de rijst, garneer het met wat bosui, taugé en koriander en de papadum. 

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!