Rodekool stamppot
Chef-kok Sharon de Miranda kookt iets hartverwarmends, in aanloop naar Valentijnsdag. Een stamppot met rodekool, geitenkaas, kookroom, paprika en basilicum. Kers op de taart is de rookworst. Ook een goede basis voor een flink carnavalsfeest!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1 kkruimige aardappels
-
400 grode kool
-
1bosje basilicum
-
150 gzachte geitenkaas
-
1 dlkookroom
-
•roomboter
-
2rauwe rookworsten
-
1groene paprika
-
2tomaten
-
1ui
-
1teentje knoflook
-
•bosje peterselie
-
•olijfolie
-
•peper en zout
-
Schil en kook de aardappels gaar.
-
Snij de rodekool in dunne reepjes en bak deze met een klein beetje roomboter zacht.
Rode kool: Rode kool wordt voornamelijk vers geteeld en is 1 van de oudste koolsoorten.
-
Als de aardappels gaar zijn giet je deze af en stamp je het met een stamper fijn. Roer vervolgens de rodekool er door heen.
-
Snij het bosje basilicum fijn en roer dit samen met de geitenkaas, kookroom en wat peper en zout naar smaak door de aardappelen heen.
-
Snij de rookworsten in plakjes en de ui in halve ringen. De paprika snij je in reepjes en de tomaten in partjes
-
Bak de rookworsten in wat boter goudbruin krokant.
-
Hak ondertussen de knoflook en peterselie fijn.
-
Bak de paprika, ui, knoflook en de tomaten 2 min mee met de rookworsten.
- Eet smakelijk!