Recept: Rollade met winterse groenten

28 december 2016
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Rollade met winterse groenten
Culinair expert Alain Caron leert van Kees en Lesley dat je ook in de winter prima buiten kunt barbecueën. De mannen gebruiken een zelfaangepaste barbecue waarop de heerlijkste gerechten gemaakt kunnen worden. Alain doet daar natuurlijk graag aan mee. Met de rollade van Kees maakt Alain een heerlijk gerecht.
4 personen

Ingrediënten voor Rollade met winterse groenten

Ingrediënten saus

  • 2 dl rode glühwein
  • 1 dl kalf jus
  • 2 eetlepel kersen basilicum
  • 2 lepel walnootolie
  • zout 
  • peper uit de molen

Ingrediënten  groenten

  • 4 kleine aardappelen
  • 1 tros wortelen
  • 1 winterwortel 
  • 1 rode uien
  • 1 gele biet
  • 1 rode biet
  • 1 meiknol
  • 1 pastinaak

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

Hoe de rollade wordt gekruid vind je hier: http://bit.ly/rolladekees

Aan de slag

  1. 1

    Voor de saus laat je de glühwein voor de helft inkoken, 

  2. 2

    Doe dan de kalf jus erbij en de basilicum en laat het inkook tot een mooi saus. Bewaar de saus 

  3. 3

    Voor de groenten kook je de aardappelen gaar en bewaar ze op een plateau. Was de ander groenten maar schil ze niet!!

  4. 4

    Doe alle groenten allemaal apart in aluminium folie met wat zout en peper en walnootolie en stop ze in de oven op 180 ongeveer zo’n 30 minuten of op de bbq.

     

  5. 5

    De groenten zijn gaar als je met een scherp mesje makkelijk in de groenten kan prikken. Haal alle groenten dan uit de folie.
     

  6. 6

    Doe de rest van de olie in de saus. Serveer bijvoorbeeld met rollade. 

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter