7 minuten

Romige orzo met bospaddenstoelen en burrata

Chef-kok Ramon Brugman maakt een heerlijke orzo die je razendsnel op tafel hebt staan. Met bospaddenstoelen, burrata en een zelfgemaakte tomatentapenade. Ideaal voor de doordeweekse dag! 

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de orzo
    300 gr
    orzo
  • 2
    uien
  • 2
    tenen knoflook
  • 500 gr
    mix van diverse paddenstoelen
  • 1
    glas witte wijn
  • 300 ml
    groentebouillon of bouillon van gedroogde paddenstoelen
  • 2 el
    crème fraîche
  • 4
    stengels bosui
  • 2
    handjes verse basilicum
  • vers geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 gr
    zonnebloempitten
  • 2
    bollen burrata
  • 60 gr
    rucola
  • olijfolie
  • zout en peper
  • Voor de tapenade
    0,5
    ui
  • 1 teen
    knoflook
  • 4
    zongedroogde tomaten
  • 2
    verse tomaten
  • 50 gr
    olijven (zonder pit)
  • 1
    handje verse basilicum
  • 2 el
    balsamico azijn
  • olijfolie
  • zout en peper
  1. Giet wat kokend water op de gedroogde paddenstoelen en zet dit even apart. Je kan deze stap ook overslaan en een groentebouillonblokje gebruiken. 

  2. Snipper de ui en knoflook en fruit beide aan in de pan met een flinke scheut olijfolie. Maak ondertussen de paddenstoelen schoon en snijd deze in kleine stukken. Bak het samen met de ui en knoflook in de pan. Voeg de orzo toe en blus het geheel af met witte wijn. Voeg dan de bouillon toe en laat de orzo langzaam gaarkoken. 

  3. Ga dan verder met het maken van de tapenade. Snipper een ui en een teen knoflook en bak dit aan in een pan met een wat olijfolie. Zodra je deze glazig hebt gebakken kun je het vuur uitzetten. 

  4. Haal de zaadlijsten uit de tomaat, voeg deze toe aan de orzo. Snijd de rest van de tomaat in kleine blokjes. Snijd de olijven en zongedroogde tomaten fijn en voeg toe aan de uien en knoflook. Snijd de basilicum grof en voeg ook dit toe. Breng op smaak met zout, peper en balsamico azijn.

  5. Snijd de bosui en voeg toe aan de orzo. Snijd de basilicum grof en als de orzo bijna gaar is voeg je de crème fraîche, de bosui en de basilicum toe. Breng de orzo op smaak met geraspte parmezaan. Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan en strooi ze over het gerecht heen.

  6. Doe een flinke schep orzo op een bord en maak er als het ware een kommetje in. Leg daarin wat rucola en daarboven op de burrata. Maak af met de tapenade. Smakelijk!

  7. Geniet van deze heerlijke orzo!!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Ramon Brugman maakt kipnuggets