Romige pasta met gebakken zalm, prei, mosterd en dille
Chef-kok Ramon Brugman maakt een pasta met gebakken zalm in mosterddille marinade en een witte saus met gestoofde prei. Voor erbij een lekker snelle salade en krokante ciabatta.
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
-
Voor de pasta;400 grgedroogde pasta
-
200 grgerookte zalm
-
150 mlroom
-
4mootjes zalm
-
2 elgladde mosterd
-
2 elfijngesneden verse dille
-
2 elpijnboompitten
-
2 elgeraspte parmezaanse kaas
-
2-3 elcrème fraîche
-
2 elkappertjes
-
2 elfijngesneden peterselie
-
1 elboter
-
1rode ui
-
1grote prei
-
•rasp van 1 citroen
-
•zout en peper
-
Voor de salade;200 grsnacktomaatjes
-
2 elolijfolie
-
1 elbalsamico
-
2handjes basilicum
-
1rode ui
-
•zout en peper
-
Voor de ciabatta;2ciabatta's
-
2 elolijfolie
-
•zout en peper
-
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de mosterd met dille, pijnboompitten en de parmezaanse kaas. Bestrijk hiermee de zalmmoten. Bak de zalm tot deze van binnen net gaar is.
-
Snipper de ui en snijd de prei in ringen. Fruit beide in boter tot ze licht beginnen te kleuren. Voeg de kappertjes toe samen met de room en de crème fraîche. Roer de peterselie, dille en citroenrasp erdoor en breng op smaak met zout en peper.
-
Schep de gekookte pasta door de saus en meng er de gerookte zalm in stukjes doorheen. Pluk de gebakken zalm in grove stukken en verdeel die over de pasta. Werk af met extra verse kruiden.
-
Halveer voor de salade de tomaatjes en snijd de ui in dunnen ringen. Meng met basilicum, balsamico, olijfolie, zout en peper.
-
Snijd de ciabatta's in reepjes leg ze op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Bak ze in de oven op 170 graden in ongeveer 12 minuten knapperig.
-
Serveer de pasta met de salade en ciabbattastukjes.
- Geniet van de pasta met zalm !