9 minuten

Romige pasta met gebakken zalm, prei, mosterd en dille

Chef-kok Ramon Brugman maakt een pasta met gebakken zalm in mosterddille marinade en een witte saus met gestoofde prei. Voor erbij een lekker snelle salade en krokante ciabatta. 

Gerecht Vis
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Kookmodus

Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.

Ingrediënten

-
Aantal personen 4
+
  • Voor de pasta;
    400 gr
    gedroogde pasta
  • 200 gr
    gerookte zalm
  • 150 ml
    room
  • 4
    mootjes zalm
  • 2 el
    gladde mosterd
  • 2 el
    fijngesneden verse dille
  • 2 el
    pijnboompitten
  • 2 el
    geraspte parmezaanse kaas
  • 2-3 el
    crème fraîche
  • 2 el
    kappertjes
  • 2 el
    fijngesneden peterselie
  • 1 el
    boter
  • 1
    rode ui
  • 1
    grote prei
  • rasp van 1 citroen
  • zout en peper
  • Voor de salade;
    200 gr
    snacktomaatjes
  • 2 el
    olijfolie
  • 1 el
    balsamico
  • 2
    handjes basilicum
  • 1
    rode ui
  • zout en peper
  • Voor de ciabatta;
    2
    ciabatta's
  • 2 el
    olijfolie
  • zout en peper
  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de mosterd met dille, pijnboompitten en de parmezaanse kaas. Bestrijk hiermee de zalmmoten. Bak de zalm tot deze van binnen net gaar is.

  2. Snipper de ui en snijd de prei in ringen. Fruit beide in boter tot ze licht beginnen te kleuren. Voeg de kappertjes toe samen met de room en de crème fraîche. Roer de peterselie, dille en citroenrasp erdoor en breng op smaak met zout en peper.

  3. Schep de gekookte pasta door de saus en meng er de gerookte zalm in stukjes doorheen. Pluk de gebakken zalm in grove stukken en verdeel die over de pasta. Werk af met extra verse kruiden.

  4. Halveer voor de salade de tomaatjes en snijd de ui in dunnen ringen. Meng met basilicum, balsamico, olijfolie, zout en peper.

  5. Snijd de ciabatta's in reepjes leg ze op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Bak ze in de oven op 170 graden in ongeveer 12 minuten knapperig. 

  6. Serveer de pasta met de salade en ciabbattastukjes.

  7. Geniet van de pasta met zalm !
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Jubileumdiner BinnensteBuiten | Foto's: Sheena Schouwink