Zalmpakketjes met een frisse courgettesalade

Chef-kok Sharon de Miranda maakt een smakelijke en snelle maaltijd op de barbecue. Ze maakt pakketjes met zalm en een frisse courgettesalade.

Gerecht Vis
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Zalmpakketjes
    4
    stukken zalmfilet
  • 8
    plakken gember
  • 2
    limoenen
  • honing
  • zeezout
  • aliminiumfolie
  • barbecue
  • Courgettesalade
    1
    courgette
  • 200 g
    brie
  • 100 g
    gezouten cashewnoten
  • 10
    blaadjes munt
  • 250 g
    Cherry tomaatjes
  • 250 g
    druiven
  • olijfolie
  • citroen
  • peper en zout
  1. Neem een stukje aluminiumfolie en plaats in het midden 1 zalmfilet.

  2. Strooi wat zeezout op de zalmfilet, smeer er wat honing over en plaats er 2 plakken gember en 2 schijfjes limoen op.

  3. Vouw het dicht als een mooi pakketje en herhaal dit met alle drie de zalmfilets.

  4. Barbecue de pakketjes in 8 minuten gaar.

  5. Snijd de courgette met een kaasschaaf in dunne plakken in de lengte.

  6. Snijd de brie in blokjes van ongeveer één centimeter. 

  7. Halveer de cherry tomaatjes en de druiven en meng deze samen met de cashewnoten, wat olijfolie, het sap van één citroen en wat peper en zout naar smaak. 

  8. Haal de zalmpakketjes van de barbecue en maak ze voorzichtig open, want ze kunnen heet zijn.

  9. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.