Zalmpakketjes met een frisse courgettesalade
Chef-kok Sharon de Miranda maakt een smakelijke en snelle maaltijd op de barbecue. Ze maakt pakketjes met zalm en een frisse courgettesalade.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Zalmpakketjes4stukken zalmfilet
-
8plakken gember
-
2limoenen
-
•honing
-
•zeezout
-
•aliminiumfolie
-
•barbecue
-
Courgettesalade1courgette
-
200 gbrie
-
100 ggezouten cashewnoten
-
10blaadjes munt
-
250 gCherry tomaatjes
-
250 gdruiven
-
•olijfolie
-
•citroen
-
•peper en zout
-
Neem een stukje aluminiumfolie en plaats in het midden 1 zalmfilet.
-
Strooi wat zeezout op de zalmfilet, smeer er wat honing over en plaats er 2 plakken gember en 2 schijfjes limoen op.
-
Vouw het dicht als een mooi pakketje en herhaal dit met alle drie de zalmfilets.
-
Barbecue de pakketjes in 8 minuten gaar.
-
Snijd de courgette met een kaasschaaf in dunne plakken in de lengte.
-
Snijd de brie in blokjes van ongeveer één centimeter.
-
Halveer de cherry tomaatjes en de druiven en meng deze samen met de cashewnoten, wat olijfolie, het sap van één citroen en wat peper en zout naar smaak.
-
Haal de zalmpakketjes van de barbecue en maak ze voorzichtig open, want ze kunnen heet zijn.
- Eet smakelijk!