Zalmpakketjes met een frisse courgettesalade
Chef-kok Sharon de Miranda maakt een smakelijke en snelle maaltijd op de barbecue. Ze maakt pakketjes met zalm en een frisse courgettesalade.
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Zalmpakketjes4stukken zalmfilet
-
8plakken gember
-
2limoenen
-
•honing
-
•zeezout
-
•aliminiumfolie
-
•barbecue
-
Courgettesalade1courgette
-
200 gbrie
-
100 ggezouten cashewnoten
-
10blaadjes munt
-
250 gCherry tomaatjes
-
250 gdruiven
-
•olijfolie
-
•citroen
-
•peper en zout
-
Neem een stukje aluminiumfolie en plaats in het midden 1 zalmfilet.
-
Strooi wat zeezout op de zalmfilet, smeer er wat honing over en plaats er 2 plakken gember en 2 schijfjes limoen op.
-
Vouw het dicht als een mooi pakketje en herhaal dit met alle drie de zalmfilets.
-
Barbecue de pakketjes in 8 minuten gaar.
-
Snijd de courgette met een kaasschaaf in dunne plakken in de lengte.
-
Snijd de brie in blokjes van ongeveer één centimeter.
-
Halveer de cherry tomaatjes en de druiven en meng deze samen met de cashewnoten, wat olijfolie, het sap van één citroen en wat peper en zout naar smaak.
-
Haal de zalmpakketjes van de barbecue en maak ze voorzichtig open, want ze kunnen heet zijn.
- Eet smakelijk!