Pasta met makreel
Chef-kok Ramon Brugman bereidt een snelle maaltijd met pasta, gebakken makreel en gebakken ratatouille. Mét tips voor het makkelijk snijden van paprika en het snijden van de makreel.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Ratatouille1ui
-
1teentje knoflook
-
1aubergine
-
1courgette
-
2rode paprika's
-
1blik tomaten
-
1blik tomatenpuree
-
•tijm
-
•honing
-
•citroensap
-
•Parmezaanse kaas
-
•peper en zout
-
Overig4makrelen
-
1ui
-
1potje kappertjes
-
1citroen
-
1bos peterselie
-
•Rigatoni pasta
-
Begin met het maken van de Ratatouille. Snijd de groenten in blokjes en zet de ui en de knoflook aan in olijfolie.
-
Bak vervolgens de aubergine mee totdat het goed gebakken is.
-
Voeg de courgette toe en iets later ook de paprika.
-
Als alles goed gebakken is kunnen de tomaten erbij samen met het tijm, de honing en het citroensap. Laat het iets inkoken en breng op smaak met zout en peper.
-
Kook de Rigatoni pasta en voeg deze toe aan de saus. Meng het door elkaar en rasp er Parmezaanse kaas overheen.
-
Fileer vervolgens de makrelen.
-
Snij de ui en bak deze aan in oliefolie.
-
Rasp de schil van de citroen en knijp de citroen uit over de uiten. Laat het vocht een beetje verdampen.
-
Snij de kappertjes en voeg deze toe samen met het citroenrasp. Laat vervolgens het sap een beetje afkoelen.
-
Bak de makreel filet en leg de filets op het bord.
-
Doe het bakvocht van de vis bij de kappertjes. Voeg als laatste de peterselie toe en schep dit over de makreel.
- Eet smakelijk!