Romige vissoep met tomaat en verse kruiden

chef-kok
Ramon Brugman
Vissoep
4 min
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
66 personen
Bouillon: onze oma’s wisten er nog raad mee, maar in de huidige tijd zijn er nog maar weinig mensen die hun eigen bouillon trekken. Barbara Rubin en haar dochter Paulina willen de bouillon weer op de kaart zetten. En dan vooral de vele positieve invloeden die een goed getrokken bottenbouillon van dieren die buiten hebben geleefd heeft op ons lichaam. Chef-kok Ramon Brugman duikt in de wereld van de bouillon en maakt er een heerlijke vissoep mee!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 1 l
    visbouillon
  • 300 g
    verse vis uit de Noordzee
  • 200 ml
    slagroom
  • 4
    stengels bleekselderij
  • 3
    takken tijm
  • 2
    preien
  • 1 el
    boter
  • 1
    teen knoflook
  • 1
    glas witte wijn
  • 1/2
    venkel
  • zout en peper
  • Voor de garnituur
    3
    tomaten
  • diverse verse kruiden: bieslook, peterselie
  • Benodigdheden
    staafmixer

Bereiding

  1. 1

    Snijd de uien en fruit ze aan in een klont boter. Voeg de knoflook toe en de gewassen en gesneden prei, venkel, aardappel en bleekselderij. Voeg de tijm en laurier toe. Blus af met witte wijn. Breng het aan de kook en laat vier minuten zachtjes doorkoken.

  2. 2

    Voeg dan de visbouillon toe en draai het glad met de staafmixer. 

  3. 3

    Zeef het en voeg de room toe. Breng de soep aan de kook. Breng op smaak met zout en peper.

  4. 4

    Snijd voor de garnituur de tomaten in blokjes, zonder zaadlijsten. Hak de kruiden en doe ze samen met de tomatenblokjes in het bord, voordat je de soep opschenkt. 

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!