Chef-kok Sharon de Miranda maakt een van haar favoriete gerechten: roti kip. Sharon laat zien hoe je de roti pannenkoek zelf maakt.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 8
  • 1,5 kg
    kippendijen
  • 6 el
    masala
  • 1 el
    korianderpoeder
  • 1 el
    komijnpoeder
  • 2
    tomaten
  • 3
    uien
  • 2
    teentjes knoflook
  • 2
    Salam blaadjes
  • 1
    madame Jeanette
  • 1,5 kg
    aardappels
  • 1 kg
    kousenband
  • 8
    gekookte eieren
  • kokosolie
  • Roti plaat
    1 kg
    zelfrijzend bakmeel
  • 750 ml
    water
  • 1
    teentje knoflook
  • 1 tl
    korianderpoeder
  • 1 tl
    komijnpoeder
  • 1 tl
    kerriepoeder
  • 1 kg
    kruimelige aardappels
  • zout
  • kokosolie
  • Water
    1/2
    sinaasappel
  • 1/4
    komkommer
  • 1
    limoen
  1. Snij de tomaten in blokjes, snipper 2 uitjes en hak de knoflook fijn.
     

  2. Verhit in een hoge pan of grote wok één eetlepel kokosolie en bak de masala al roerend even op ongeveer 20 tot 30 seconden. Voeg vervolgens de gesneden tomaat, ui en knoflook er aan toe. Voeg daarna ook de kippendijen toe en roer het geheel goed door. Voeg vervolgens het komijnpoeder en korianderpoeder toe. Voeg er vervolgens zoveel water aan toe dat de kip 4 cm onderligt en roer het goed door. Doe tot slot de Salamblaadjes, kippenbouillonblokjes en de madame Jeanette erbij. Laat dit op een laag vuurtje inkoken. (Let op dat de madame Jeanette niet stuk gaat!) Als het water verdampt is tot een mooie jus, dan is de kip klaar.
     

  3. Leg de geschilde  gekookte eieren bij de kip en laat het nog 2 min mee pruttellen.
     

  4. Haal aan beide kanten van de kousenband het puntje eraf en snij de kousenband in lange stukken van ongeveer 4 cm lang. Vervolgens  bak je de gesneden kousenband op in een wok, samen met 1 gesnipperd uitje. Roerbak de kousenband beetgaar en blus het af met wat jus van de kip.
     

  5. Kook de aardappelen gaar in ruim water met een snufje zout en 1 eetlepel masala poeder.
     

  6. Maak de roti plaat: Kneed het zelfrijzend bakmeel samen met het water tot een mooi soepel deegbal. Smeer de deegbal in met wat kokosolie en laat het deeg 1 uur rusten onder een vochtige theedoek.
     

  7. Kook de aardappelen gaar en breng ze op smaak met het komijnpoeder, korianderpoeder, gehakt teentje knoflook, kerriepoeder en 2 eetlepels kokosolie. Prak alles goed door elkaar met een stamper.
     

  8. Maak van het deeg balletjes zo groot als een tennisbal. Druk de balletjes een beetje plat. Druk in het midden het deeg een beetje in zodat je de aardappelvulling er in kan doen. Vouw het deeg dicht met de vulling erin en druk de randen goed tegen elkaar zodat het niet makkelijk open kan springen. De deegbal is nu gevuld. Herhaal dit voor alle deegballetjes.
     

  9. Strooi op een schoon aanrecht wat zelfrijzend bakmeel en rol hierop met een deegroller de gevulde deegballetjes tot een ronde pannenkoek. Draai tijdens het uitrollen de roti een aantal keer om zodat het niet op het aanrecht blijft plakken.
     

  10. Verhit een grote koekenpan met een klein beetje kokosolie en bak de roti erin smeer de bovenkant met een beetje kokosolie in en bak de roti aan beide kanten ongeveer 2 a 3 minuten goudbruin.
     

  11. Maak het bord op en serveer het gerecht uit met het water.

  12. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.