Rozenbotteltaart

In Wijk bij Duurstede is culinair expert Alain Caron in de rozenbotteltuin van Eric en Emmelie. Met veel passie besteden zij ieder vrij uurtje aan deze bijzondere vruchten. Ze maken er niet alleen wijn, chutney en jam van, maar ook rozenbottelmoes. Hier weet Alain wel raad mee voor een lekker gerecht.

Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 4
    plakjes bladerdeeg
  • 3 el
    mascarpone
  • 4 el
    rozenbotteljam
  • 1 el
    crème de cassis
  • 1
    limoen
  • ½ kg kleine pruimen zonder pitjes
  • ½ kg aardbeien
  • 1 klein bosje verse munt
  1. Voor de bodem van het taartje neem je 4 plakjes bladerdeeg. Leg deze bovenop elkaar en steek er een rondje met een diameter van 9 cm uit. Bak deze bodem af in de oven. 

  2. Was de aardbeien en de pruimen. Droog ze en snijd ze in 4 partjes.

  3. Rasp de limoen.

  4. Meng de rozenbotteljam met de mascarpone, de crème de cassis en de rasp van de limoen.

  5. Smeer dit mengsel op het bladerdeeg en leg om en om de pruimen en de aardbeien erop in een mooie rozetvorm.

  6. Bestrooi met wat poedersuiker en flambeer de bovenkant met een gasbrander.

  7. Doe er daarna nog wat kleine blaadjes munt op.

  8. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.