Recept: Roze/Oranje koeken

25 april 2019
Waardeer: 
(Totaal: 47 stemmen)
Stilstaand beeld van Roze/Oranje koeken

Ramon maakt roze koeken. Het houdt niet op met deze chef-kok, hij weet steeds weer iets te verzinnen wat je per se thuis wil maken. En omdat het de donderdag voor Koningsdag is, heeft Ramon er nog een tip bij om de roze koeken oranje te maken. Alleen: zijn het dan nog roze koeken?

Ingrediënten voor Roze/Oranje koeken

Ingrediënten deeg

  • 100 g suiker
  • 200 g boter
  • 300 g bloem
  • 1 ei
  • Zout
  • Vormpjes
  • Boter
  • Kwast

Ingrediënten cake

  • 150 g boter (zacht)
  • 150 g basterd suiker wit
  • 150 gr ei ( 3 stuks)
  • 150 g bloem
  • 1/2 heel zout

Roze glazuur

  • 10 verse frambozen
  • 120 tot 150 g poedersuiker
  • 1/2 citroen

Aan de slag

  1. 1

    Meng de suiker met de boter en het ei. 

  2. 2

    Voeg de bloem en het zout toe en kneed kort tot een deeg. 

  3. 3

    Laat 30 minuten opstijven in de koelkast. 

  4. 4

    Smelt intussen de boter en kwast dat in de vormpjes, zodat de koeken straks makkelijk uit de vormpjes komen.

  5. 5

    Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een dunne plak en steek er een rondje uit.

  6. 6

    Leg in de onderkant van het vormpje

  7. 7

    Voor de cake klop je de boter met de suiker tot deze wit en luchtig is. 

  8. 8

    Voeg een voor een de eieren toe. 

  9. 9

    Als dat goed door elkaar zit, voeg je de bloem en zout toe. 

  10. 10

    Goed doorroeren. 

  11. 11

    Spuit nu wat beslag op het plakje deeg. 

  12. 12

    Leg hier een vel bakpapier op en leg daar een plaat op. 

  13. 13

    Bak de pakjes in een voorverwarmde oven op 170 graden voor ongeveer 10 minuten.

  14. 14

    Haal de plaat van de pakjes af. 

  15. 15

    Bak de pakjes nog ongeveer 5 minuten. 

  16. 16

    Haal ze uit de oven en laat ze goed afkoelen.

  17. 17

    Voor het roze glazuur, pureer de frambozen en haal ze door een zeef zodat je gladde frambozenpuree overhoud. 

  18. 18

    Voeg de poedersuiker toe en het citroensap. 

  19. 19

    Roer goed door elkaar. 

  20. 20

    Is het te stevig, doe je er een beetje water bij en als het te dun is, voeg je wat extra poedersuiker toe. Het moet zo zijn dat als het de bovenkant van de koek in de glazuur stopt het er mooi aan moet blijven hangen.

Eet smakelijk!