9 minuten

Rundertartaar met groene asperges en uiencompote

Chef-kok Ramon Brugman maakt samen met zijn grootste fan Micha heerlijke rundertartaartjes met groene asperges. Een romige basilicummayonaise, verse eiersalade en een smaakvolle uiencompote maken dit gerecht compleet. 

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Kookmodus

Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.

Ingrediënten

Aantal personen 8
  • Voor de tartaar:
    200 gr
    rundertartaar
  • olie
  • zout en peper
  • Voor de uiencompote:
    4
    rode uien
  • 1
    takje tijm
  • 1
    glas rode wijn
  • 3 el
    balsamicoazijn
  • 2 el
    suiker
  • snufje zout
  • Voor de basilicummayonaise:
    15
    blaadjes basilicum
  • 1
    eidooier
  • 1 el
    azijn
  • ½ tl
    gladde mosterd
  • 200 ml
    zonnebloemolie
  • ½
    citroen
  • 1 gr
    zout
  • Voor de asperges:
    16 groene asperges
  • Voor de eiersalade
    4
    eieren
  • 2 el
    mayonaise
  • 2 el
    bieslook
  • 1
    mespunt mosterd
  • zout en peper
  • Voor de aardappelchips:
    2-4
    aardappelen
  • 1
    fles frituurolie
  • zout
  • eventueel kiemgroenten
  1. Kook de eieren hard en pel ze. Druk de eieren door een frituurschep of hak ze grof. Meng met de mayonaise, bieslook, mosterd, zout en peper.

  2. Snijd de harde uiteindes van de asperges. Breng een pan gezouten water aan de kook en blancheer de asperges tot beetgaar.

  3. Was de aardappelen goed, schil of snijd ze met behulp van een mandoline in dunne plakken. Spoel ze ruim in koud water tot het water helder is. Giet af en droog. 

  4. Verhit de olie tot 150 graden. Laat een klein handje van de aardappelplakjes zakken in de olie en roer voorzichtig zodat de plakjes los van elkaar liggen. Blijf bakken tot deze bruin zijn, schep de olie en spreid uit over keukenpapier. Breng op smaak met zout.

  5. Doe de basilicum, de eidooier, het azijn en de mosterd in een hoge maatbeker. Maak dit fijn met de staafmixer. Voeg terwijl de mixer maalt, langzaam de olie toe. 

  6. Roer als de mayonaise dik genoeg is het citroensap erdoor en breng op smaak met het zout. 

  7. Doe de uien, rode wijn, balsamicoazijn, een takje tijm, de suiker en een snufje zout in een pannetje en kook het in. 

  8. Vorm kleine tartaartjes van het vlees. Bestrooi deze met zout en peper, bak ze kort in een hete pan met olie.

  9. Voor het serveren leg je twee asperges in een kom met daarop de rundertartaar. Verdeel hier de mayonaise, uiencompote, eiersalade en aardappelchips over. Leg er eventueel kiemgroenten op. 

  10. Geniet van je tartaar met asperges!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

1e3852e7-dc61-4e0d-9d6f-f39f35a8f86d.jpg