Steak tartaar met gepocheerd ei

29 september 2016
Stilstaand beeld van Steak tartaar met gepocheerd ei

Chef-kok Ramon Brugman maakt een snelle maaltijd: steak tartaar met gepocheerd ei, dikke friet en honing-mosterdmayonaise.

4 personen
Ingrediënten

Steak tartaar

  • 500 gr entrecote / diamanthaas / longhaas   
  • 1 ui
  • 4 augurken
  • 2 eetl kappertjes
  • ½ bosje peterselie
  • 1 theel mosterd
  • scheutje olijfolie
  • zout / peper
  • 1 zakje rucola

Honing mosterd mayonaise

  • 200 ml mayonaise
  • 1 eetl grove mosterd
  • 1 eetl honing
  • zout

Gepocheerd ei

  • 4 eieren
  • water
  • 100ml azijn

dikke frieten

  • 4 grote aardappelen
  • frituurvet
  • zout

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Snij het vlees in hele kleine stukjes. Snij de augurken , peterselie en kappertjes fijn. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Zet donker en koud weg tot nodig.

  2. 2

    Voor de honing mosterd mayonaise meng je alle ingrediënten in een kommetje goed door elkaar. 

  3. 3

    Maak de gepocheerde eitjes. Breng het water met de azijn aan de kook. Maak een draaikolkje en tik hier het ei in. laat dit ongeveer vier minuten langzaam gaar worden. Haal het ei eruit en laat afkoelen in koud water. Wanneer nodig warm je het ei op in heet water.

  4. 4

    Zet de frituur aan op 160 graden. Schil de aardappelen en snij hier dikke balken van. Was de aardappelen en maak ze goed droog. Frituur ze ongeveer vier minuten zodat ze vast gaar worden. 

  5. 5

    Laat ze goed afkoelen. Zet de frituur nu op 180 graden. Bak de frieten hierin goud geel. Laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier. Zout ze gelijk na zodat het zout mooi blijft plakken aan de frieten.

  6. 6

    Maak het bord op. GebruiSteak tartaar met gepocheerd eik voor de steak tartaar een stekertje. Eitje en een beetje rucola op de steak tartaar. Stapel de dikke frieten op naast de steak tartaar. Dan nog wat honing mosterd mayonaise. En klaar! 

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter

Ook lekker om te maken

  1. Recept
    Stilstaand beeld van Saoto soep
    12 januari 2016

    Saoto soep

    Chef-kok Sharon maakt Saoto! Een traktatie. Met Indonesische en Surinaamse invloeden is dit één van de rijkste soepen die je op tafel kan zetten.

  2. Recept
    Stilstaand beeld van Zelfgemaakte calamari
    24 januari 2017

    Zelfgemaakte calamari

    Ramon maakt calamari. Volgens zijn onfeilbare methode worden en blijven de elastieken inktvisringetjes heerlijk mals.

  3. Recept
    Stilstaand beeld van Kibbeling
    22 maart 2016

    Kibbeling

    Chef-kok Ramon Brugman maakt een snelle maaltijd met zelfgemaakte kibbeling.

  4. Recept
    Stilstaand beeld van We eten witlofkroketten!
    5 januari 2016

    We eten witlofkroketten!

    Ramon gaat aan de slag met groente van het seizoen: witlof. Hij maakt er wat verrassends mee: witlofkroketten!

  5. Recept
    Stilstaand beeld van Wijting (vis) met kruiden bij de absint
    29 januari 2016

    Wijting (vis) met kruiden bij de absint

    Leon maakt een heerlijk gerecht bij absint: wijting in kruiden.

  6. Recept
    Stilstaand beeld van Varkenskarbonades met paksoi
    9 januari 2016

    Varkenskarbonades met paksoi

    Ramon bereidt varkenskarbonades. Niet zo’n lap aan het bot in het vet, maar een snelle maaltijd...

  7. Recept
    Stilstaand beeld van Köfte met een salade van kikkererwten
    13 september 2016

    Köfte met een salade van kikkererwten

    Ramon maakt een betaalbare maaltijd. Een köfte met een salade van kikkererwten.

  8. Recept
    Stilstaand beeld van Ramons Oosterse gerechten
    2 februari 2017

    Ramons Oosterse gerechten

    Ramon neemt de tijd voor een speciale maaltijd: gamba's in zoetzure saus, kip in zwarte bonensaus, rijst en zelfgemaakte atjar tjampoe.

  9. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Siroop met stadse ingrediënten
    5 mei 2017

    Siroop met stadse ingrediënten

    Leon en Lendl ontmoeten siroopmaker Maidie van den Bos in Rotterdam. Met zelfgeplukte ingredienten uit de stadse natuur maakt zij heerlijke drankjes en frisse cocktails.

  10. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Texelse wodka
    11 november 2016

    Texelse wodka

    Alain pakt de boot naar Texel om te gaan proeven en koken bij de wodkamaker Kees Groenewoud. Wodka met een vleugje cranberry

  11. Recept
    Stilstaand beeld van Ceviche van kabeljauw
    23 januari 2017

    Ceviche van kabeljauw

    Sharon maakt ceviche van kabeljauw. Dit gerecht van rauwe vis dat 'gaart' in citroensap is een oorspronkelijk Peruaanse lekkernij.

  12. Recept
    Stilstaand beeld van Worstenbroodjes met zuurkool
    2 maart 2017

    Worstenbroodjes met zuurkool

    Ramon maakt speciale worstenbroodjes. De zuurkool en de worst zitten samen in één broodje. Ook maakt hij zelf curry en een aardappelsalade.

  13. Recept
    Stilstaand beeld van Quiche van oud brood
    7 november 2016

    Quiche van oud brood

    Sharon maakt een betaalbare en duurzame maaltijd: een quiche van oud brood.

  14. Recept
    Stilstaand beeld van Kikkererwtensoep met bloemkoolsalade
    18 april 2017

    Kikkererwtensoep met bloemkoolsalade

    Sharon maakt met kikkererwten een hele bijzondere soep, geserveerd op een pitabroodje! Daarbij maakt ze een bloemkoolsalade.

Pagina's