Steak tartaar met gepocheerd ei
Chef-kok Ramon Brugman maakt een snelle maaltijd: steak tartaar met gepocheerd ei, dikke friet en honing-mosterdmayonaise.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Steak tartaar500 gentrecote of diamanthaas of longhaas
-
1ui
-
4augurken
-
2 elkappertjes
-
1/2bosje peterselie
-
1 tlmosterd
-
•scheutje olijfolie
-
•zout en peper
-
1zakje rucola
-
Honing mosterd mayonaise200 mlmayonaise
-
1 elgrove mosterd
-
1 elhoning
-
•zout
-
Gepocheerd ei4eieren
-
•water
-
100 mlazijn
-
Dikke frieten4grote aardappelen
-
•frituurvet
-
•zout
-
Snij het vlees in hele kleine stukjes. Snij de augurken , peterselie en kappertjes fijn. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Zet donker en koud weg tot nodig.
-
Voor de honing mosterd mayonaise meng je alle ingrediënten in een kommetje goed door elkaar.
-
Maak de gepocheerde eitjes. Breng het water met de azijn aan de kook. Maak een draaikolkje en tik hier het ei in. laat dit ongeveer vier minuten langzaam gaar worden. Haal het ei eruit en laat afkoelen in koud water. Wanneer nodig warm je het ei op in heet water.
-
Zet de frituur aan op 160 graden. Schil de aardappelen en snij hier dikke balken van. Was de aardappelen en maak ze goed droog. Frituur ze ongeveer vier minuten zodat ze vast gaar worden.
-
Laat ze goed afkoelen. Zet de frituur nu op 180 graden. Bak de frieten hierin goud geel. Laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier. Zout ze gelijk na zodat het zout mooi blijft plakken aan de frieten.
-
Maak het bord op. GebruiSteak tartaar met gepocheerd eik voor de steak tartaar een stekertje. Eitje en een beetje rucola op de steak tartaar. Stapel de dikke frieten op naast de steak tartaar. Dan nog wat honing mosterd mayonaise. En klaar!
- Eet smakelijk!