Ramadan

Sabri Rolls (gezonde wraps)

‘’Ik noem mijn wraps Sabri Rolls, naar de naam van mijn zoontje.’’ Gedurende de ramadan delen onze kijkers hun favoriete recepten die je tijdens de ramadan kan klaarmaken. En die natuurlijk ook lekker zijn als je niet meedoet aan deze vastenmaand. 

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de Marokkaanse Tjarmila
    2
    teentjes knoflook
  • 1
    witte ui
  • 1
    rode ui
  • 1
    halve courgette
  • 3
    tomaten
  • Een paar cherrytomaatjes
  • Een paar stengels koriander
  • zout
  • Witte peper
  • Ras el Hanout (een Marokkaans kruid)
  • olijfolie en kokosolie voor in de pan
  • een beetje gemberpoeder
  • een beetje chilipoeder
  • Voor het gehakt
    500 g
    rundergehakt
  • gehaktkruiden, vleeskruiden of lamskruiden
  • zout
  • Witte peper
  • 2
    eetlepels ketchup
  • 1
    eetlepel mosterd
  • Voor de yoghurt
    500 g
    Griekse yoghurt
  • 200 g
    crème fraîche
  • Verse bieslook
  • zout
  • zwarte peper
  1. Meng het gehakt op gevoel met wat zout, witte peper, de vleeskruiden, de ketchup en de mosterd. Deze laatste twee ingrediënten zorgen voor smaak, maar zijn ook een handig bindmiddel!

  2. Stop het gehakt in een plastic zak. Deze druk je goed plat zodat de laag ongeveer 1 cm hoog is. Terwijl het gehakt in de plastic zak ligt, snijd je het in reepjes. Deze reepjes moeten even lang zijn als de wrap.[[{"fid":"172517","view_mode":"full_width","fields":{"field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"2":{"field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"link_text":null,"attributes":{"height":711,"width":948,"style":"width: 500px; height: 375px;","class":"media-element file-full-width","data-delta":"2"}}]]

  3. Leg de reepjes maximaal 30 minuten in de vriezer, zodat het gehakt goed kan vormen maar niet bevriest.

  4. Begin nu met de yoghurtsaus. Meng de yoghurt en crème fraîche.

  5. Snijd een hoeveelheid verse bieslook naar wens en voeg dit aan het mengsel toe. 

  6. Aan het mengsel voeg je vervolgens naar smaak wat zwarte peper en zout toe. 

  7. Zet de yoghurtsaus in de koelkast.

  8. Begin nu aan de Tjarmila. Snijd alle groenten klein en pers de knoflook.

  9. Giet een beetje olijfolie en een beetje kokosolie (50/50) in de pan en verhit deze op bijna de hoogste stand.

  10. Voeg de uien en knoflook toe aan de pan en laat dit fruiten.

  11. Voeg alle groenten in één keer toe aan de pan en roer hier even doorheen.

  12. Voeg koriander en alle specerijen toe aan de pan. 

  13. Roer gedurende 10-15 minuten de pan flink door en laat het goed sudderen op de middenstand. Laat de Tjarmila vervolgens afkoelen in een kommetje.

  14. Haal nu het gehakt uit de vriezer. Bak deze zonder olie 7 minuten lang in een (grill)pan. Het gehakt is al vet van zichzelf, dus extra olie is niet nodig. Voor de jusvorming kun je een beetje boter eraan toevoegen. Draai het gehakt regelmatig om, om verbranding te voorkomen.

  15. Nu begin je aan de wrap. Deze verwarm je in zilverfolie kort in de oven. Je kan deze ook verhitten in een (grill)pan.

  16. Nadat de wrap is opgewarmd spreid je deze uit op een bord en voeg je een hoeveelheid Tjarmila naar wens toe. Vervolgens leg je het gehakt erop en smeer je er yoghurt overheen. Dan vouw je de wrap dicht. [[{"fid":"172520","view_mode":"full_width","fields":{"format":"full_width","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"5":{"format":"full_width","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"link_text":null,"attributes":{"height":711,"width":948,"style":"width: 500px; height: 333px;","class":"media-element file-full-width","data-delta":"5"}}]]

    Tip van Aziz: Experimenteer met de samenstelling van de wrap en voeg je eigen ingrediënten eraan toe!

  17. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.