Sajoer lodeh
Chef-kok Ramon Brugman bereidt een heerlijke Indische maaltijd met zacht gestoofd rundvlees en zacht gekookte groenten in kokos. Inderdaad: Sajoer lodeh met daging smoor. Betaalbaar en zo waanzinnig lekker. Zeker met de zoetzure komkommerrolletjes die Ramon er ook nog bij maakt.
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4- 
  Ingrediënten Sajoer lodeh500 mlbouillon
- 
1/4blok santen
- 
1/4Chinees kool
- 
150 gboontjes
- 
1/4bloemkoolroosjes
- 
1wortel
- 
100 gtaugé
- 
4eieren
- 
1ui
- 
2tenen knoflook
- 
1eetlepel sambal
- 
  Ingrediënten zoetzure komkommer rolletjes100 mlazijn
- 
100 mlwater
- 
100 gsuiker
- 
1komkommer
- 
160 grijst
- 
1 tlkoriander poeder
- 
1 tlkoenjit
- 
2 tlgula djawa
- 
1stukje trassi
- 
2 tlLaos poeder
- 
2 elgeraspte kokos
- 
  Ingrediënten daging smoor400 griblappen
- 
3uien
- 
3tenen knoflook
- 
100 mlketjap
- 
75 mlazijn
- 
200 mltomatenblokjes
- 
4st kruidnagel
- 
1/2 tllaos
- 
1 tlsambal
- 
1stukje gember
- 
1 tlgula djawa
- 
•zout
- 
Bereiding Sajoer lodeh: hak de ui en knoflook en bak deze aan in een pan. 
- 
Voeg de specerijen toe en blus af met de bouillon. 
- 
Voeg de santen toe. Breng aan de kook. 
- 
Voeg nu één voor één de groenten toe en kook deze gaar. 
- 
Voeg als laatste de geraspte kokos toe. Breng op smaak met zout. 
- 
Bereiding van de zoetzure komkommerrolletjes. Meng de suiker met de azijn en water. 
- 
Maak met behulp van een kaasschaaf plakjes van de komkommer. Leg deze in het vocht en laat ze 30 minuten marineren. 
- 
Als je het gerecht op gaat dienen maak je rolletjes van de komkommer. 
- 
Bereiding van de daging smoor. Snij de knoflook en ui fijn en bak in een beetje olie aan. 
- 
Voeg de in stukken gesneden riblappen toe. 
- 
Voeg de rest van de ingrediënten toe en stoof dit gerecht zo’n 2,5 uur tot het vlees helemaal zacht geworden is. 
- 
Kook de rijst volgens de verpakking. 
- Eet smakelijk!
 
   
   
   
   
   
  