Sajoer lodeh
Chef-kok Ramon Brugman bereidt een heerlijke Indische maaltijd met zacht gestoofd rundvlees en zacht gekookte groenten in kokos. Inderdaad: Sajoer lodeh met daging smoor. Betaalbaar en zo waanzinnig lekker. Zeker met de zoetzure komkommerrolletjes die Ramon er ook nog bij maakt.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Ingrediënten Sajoer lodeh500 mlbouillon
-
1/4blok santen
-
1/4Chinees kool
-
150 gboontjes
-
1/4bloemkoolroosjes
-
1wortel
-
100 gtaugé
-
4eieren
-
1ui
-
2tenen knoflook
-
1eetlepel sambal
-
Ingrediënten zoetzure komkommer rolletjes100 mlazijn
-
100 mlwater
-
100 gsuiker
-
1komkommer
-
160 grijst
-
1 tlkoriander poeder
-
1 tlkoenjit
-
2 tlgula djawa
-
1stukje trassi
-
2 tlLaos poeder
-
2 elgeraspte kokos
-
Ingrediënten daging smoor400 griblappen
-
3uien
-
3tenen knoflook
-
100 mlketjap
-
75 mlazijn
-
200 mltomatenblokjes
-
4st kruidnagel
-
1/2 tllaos
-
1 tlsambal
-
1stukje gember
-
1 tlgula djawa
-
•zout
-
Bereiding Sajoer lodeh: hak de ui en knoflook en bak deze aan in een pan.
-
Voeg de specerijen toe en blus af met de bouillon.
-
Voeg de santen toe. Breng aan de kook.
-
Voeg nu één voor één de groenten toe en kook deze gaar.
-
Voeg als laatste de geraspte kokos toe. Breng op smaak met zout.
-
Bereiding van de zoetzure komkommerrolletjes. Meng de suiker met de azijn en water.
-
Maak met behulp van een kaasschaaf plakjes van de komkommer. Leg deze in het vocht en laat ze 30 minuten marineren.
-
Als je het gerecht op gaat dienen maak je rolletjes van de komkommer.
-
Bereiding van de daging smoor. Snij de knoflook en ui fijn en bak in een beetje olie aan.
-
Voeg de in stukken gesneden riblappen toe.
-
Voeg de rest van de ingrediënten toe en stoof dit gerecht zo’n 2,5 uur tot het vlees helemaal zacht geworden is.
-
Kook de rijst volgens de verpakking.
- Eet smakelijk!