Salade met gefermenteerde pompoen en pastinaak

Voedsel fermenteren is weer helemaal hot! Alain laat je zien hoe je een salade met gefermenteerde pompoen en pastinaak maakt.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • gefermenteerde pompoen met Koreaanse pepers
  • gefermenteerde pastinaak met jeneverbessen
  • gefermenteerde ui en appel
  • handje naturel chips
  • 2
    vleestomaten
  • 4
    wortelen
  • 1
    appel
  • handje gedroogde uitjes
  • azijn
  • peper en zout
  1. Snijd de tomaat in plakjes en leg ze op het bord als onderlaag.

  2. Snijd de appel, gefermenteerde flespompoen, gefermenteerde pastinaak en de wortelen in kleine reepjes.

  3. Maak een dressing van de azijn en wat vocht van de gefermenteerde flespompoen, pastinaak en ui en appel. Maak hem op smaak met peper en zout.

  4. Drapeer de groentes op de plakjes tomaat en maak af met wat gebakken uitjes en chips.

  5. Giet de dressing over de salade. 

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.