Salade met gefermenteerde pompoen en pastinaak
Voedsel fermenteren is weer helemaal hot! Alain laat je zien hoe je een salade met gefermenteerde pompoen en pastinaak maakt.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
•gefermenteerde pompoen met Koreaanse pepers
-
•gefermenteerde pastinaak met jeneverbessen
-
•gefermenteerde ui en appel
-
•handje naturel chips
-
2vleestomaten
-
4wortelen
-
1appel
-
•handje gedroogde uitjes
-
•azijn
-
•peper en zout
-
Snijd de tomaat in plakjes en leg ze op het bord als onderlaag.
-
Snijd de appel, gefermenteerde flespompoen, gefermenteerde pastinaak en de wortelen in kleine reepjes.
-
Maak een dressing van de azijn en wat vocht van de gefermenteerde flespompoen, pastinaak en ui en appel. Maak hem op smaak met peper en zout.
-
Drapeer de groentes op de plakjes tomaat en maak af met wat gebakken uitjes en chips.
-
Giet de dressing over de salade.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.