Recept: Salade met gefermenteerde pompoen en pastinaak

9 december 2015
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Salade met gefermenteerde pompoen en pastinaak
Voedsel fermenteren is weer helemaal hot! Alain laat je zien hoe je een salade met gefermenteerde pompoen en pastinaak maakt.
4 personen

Ingrediënten voor Salade met gefermenteerde pompoen en pastinaak

  • Gefermenteerde flespompoen met Koreaanse pepers (van Sanne)
  • Gefermenteerde pastinaak met jeneverbessen (van Sanne)
  • Gefermenteerde ui en appel (van Sanne)
  • Handje naturel chips
  • 2 vleestomaten
  • 4 wortelen
  • 1 appel
  • Handje gedroogde uitjes
  • Azijn
  • Peper en zout

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Snij de tomaat in plakjes en leg ze op het bord als onderlaag.

  2. 2

    Snij de appel, gefermenteerde flespompoen, gefermenteerde pastinaak en de wortelen in kleine reepjes.

  3. 3

    Maak een dressing van de azijn en wat vocht van de gefermenteerde flespompoen, pastinaak en ui en appel. Maak hem op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Drapeer de groentes op de plakjes tomaat en maak af met wat gebakken uitjes en chips.

  5. 5

    Giet de dressing over de salade. 

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter