Salade met gefermenteerde pompoen en pastinaak

culinair expert
Alain Caron
Gefermenteerde pompoen
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
4 personen

Voedsel fermenteren is weer helemaal hot! Alain laat je zien hoe je een salade met gefermenteerde pompoen en pastinaak maakt.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • gefermenteerde pompoen met Koreaanse pepers
  • gefermenteerde pastinaak met jeneverbessen
  • gefermenteerde ui en appel
  • handje naturel chips
  • 2
    vleestomaten
  • 4
    wortelen
  • 1
    appel
  • handje gedroogde uitjes
  • azijn
  • peper en zout
  1. 1

    Snij de tomaat in plakjes en leg ze op het bord als onderlaag.

  2. 2

    Snij de appel, gefermenteerde flespompoen, gefermenteerde pastinaak en de wortelen in kleine reepjes.

  3. 3

    Maak een dressing van de azijn en wat vocht van de gefermenteerde flespompoen, pastinaak en ui en appel. Maak hem op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Drapeer de groentes op de plakjes tomaat en maak af met wat gebakken uitjes en chips.

  5. 5

    Giet de dressing over de salade. 

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!