3 minuten

Salade met gerookte paling en ganzenborst

Alain Caron maakt een salade met vers gerookte paling en huisgemaakte ganzenborst. 

Gerecht Vis
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

  • 2
    kleine gerookte ganzenborsten
  • 1
    gefileerde gerookte paling
  • 6
    takjes bieslook
  • 12
    takjes kervel
  • 2
    little gem
  • 1/2
    krop radicchio
  • 3 el
    granaatappelpitjes
  • 3 el
    olijfolie
  • 1 el
    balsamicoazijn
  • 1
    rode ui
  • 1 el
    truffeltapenade
  • zout en peper
  1. Hak de rode ui fijn en meng dit met de olijfolie, balsamicoazijn en truffeltapenade in een kom. Maak het op smaak met peper en zout en laat deze vinaigrette ongeveer een half uurtje trekken.

  2. Snij de gerookte ganzenborsten in plakjes van ca 5 mm.

  3. Snij de little gem en de radicchio in fijn en hak de bieslook en kervel fijn. Meng alles in een kom samen met de granaatappelpitjes.

  4. Doe 2 eetlepels van de vinaigrette bij de sla en meng het goed door elkaar.

  5. Snij de gerookte paling in kleine blokjes

  6. Leg de plakjes gerookte ganzenborst als een roos op een mooi groot wit bord. Leg daar wat van de salade bovenop en besprenkel het wat met de vinaigrette en leg er wat stukjes gerookte paling op.

  7. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.