3 minuten

Salade met paddenstoelen, feta en eetbare bloemen

Deze heerlijke verfrissende salade met paddenstoelen, feta en eetbare bloemen is ideaal als je in een handomdraai een snelle en lekkere maaltijd op tafel wil hebben staan.  De romige kaas en de frisse rauwkost vormen samen met de gebakken paddenstoelen een heerlijk geheel. Maak jij het ook?

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

  • kaasjeskruid
  • koolzaadblad en -bloem
  • handje
    paardenbloemblad
  • komkommerkruidbloemen
  • komkommer
  • 100 gr
    zongedroogde tomaten
  • 1
    rode ui
  • 800 gr
    gemengde paddenstoelen
  • viooltjes
  • 4
    goudsbloemen
  • olie
  • sojasaus
  • 1
    limoen
  • 100 gr
    fetakaas
  1. Snijd de ui in halve ringen en maak de paddenstoelen klein. Verhit een wok met wat olie. Bak de ui glazig.

  2. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze bruin. Blus deze vervolgens af met een scheutje sojasaus. Let op: niet te veel, anders wordt het te zout! Verwijder de pan van het vuur. 

  3. Maak van het koolzaadblad, de paardenbloem, het kaasjeskruid, de bloemen van het komkommerkruid en de goudsbloem een frisse salade. 

  4. Maak een dressing van de olie van de gedroogde tomaatjes en het sap van de limoen. Voeg deze toe aan de salade en meng door elkaar.

  5. Voeg de komkommer (in plakjes), blokjes fetakaas en een paar viooltjes toe.

  6. Geniet van de frisse salade!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.