Salade met paddenstoelen, feta en eetbare bloemen
Deze heerlijke verfrissende salade met paddenstoelen, feta en eetbare bloemen is ideaal als je in een handomdraai een snelle en lekkere maaltijd op tafel wil hebben staan. De romige kaas en de frisse rauwkost vormen samen met de gebakken paddenstoelen een heerlijk geheel. Maak jij het ook?
Recept
Ingrediënten
-
•kaasjeskruid
-
•koolzaadblad en -bloem
-
handjepaardenbloemblad
-
•komkommerkruidbloemen
-
•komkommer
-
100 grzongedroogde tomaten
-
1rode ui
-
800 grgemengde paddenstoelen
-
•viooltjes
-
4goudsbloemen
-
•olie
-
•sojasaus
-
1limoen
-
100 grfetakaas
-
Snijd de ui in halve ringen en maak de paddenstoelen klein. Verhit een wok met wat olie. Bak de ui glazig.
-
Voeg de paddenstoelen toe en bak ze bruin. Blus deze vervolgens af met een scheutje sojasaus. Let op: niet te veel, anders wordt het te zout! Verwijder de pan van het vuur.
-
Maak van het koolzaadblad, de paardenbloem, het kaasjeskruid, de bloemen van het komkommerkruid en de goudsbloem een frisse salade.
-
Maak een dressing van de olie van de gedroogde tomaatjes en het sap van de limoen. Voeg deze toe aan de salade en meng door elkaar.
-
Voeg de komkommer (in plakjes), blokjes fetakaas en een paar viooltjes toe.
- Geniet van de frisse salade!