Salade met pastrami

Culinair expert Alain Caron is in het Utrechtse Baambrugge. Hier ontmoet hij jager en slager Martijn van de Reep en boer Dirco te Voortwis. Jaarlijks worden er duizenden ganzen geschoten. Niet voor de lol, maar vanwege het zogenoemde wildbeheer. Ganzen komen steeds vaker voor in ons land en zijn behalve een verrijking voor de natuur soms ook een bron van overlast en schade. Daar kan boer Dirco over meepraten. Martijn wil niet dat de geschoten dieren in de container verdwijnen. Met een compagnon besluit hij in 2014 iets aan deze voedselverspilling te doen en inmiddels maken zij verschillende ambachtelijke producten van wild ganzenvlees. Alain mag proeven én gaat er natuurlijk mee koken.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 250 g
    pastrami van gerookte ganzenborst
  • 250 g
    paddenstoelen
  • 1
    courgette
  • 1
    peer
  • 1
    gerookte ui
  • 1
    gerookte rode biet
  • 1
    verse vijg
  • 1
    witlof
  • bieslook
  • waterkers
  1. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd in vier delen.

  2. Maak de courgette, de witlof, de peer, de verse vijg en de gerookte rode biet schoon. Pel de ui.

  3. Deel de courgette in drie gelijke delen en gebruik alleen het groene gedeelte. Snijd elk deel in de lengte door.

  4. Snij ook de witlof, de verse vijg, de peer en de bieslook in gelijke delen in de lengte door. 

  5. Bak de courgette kort om ze krokant te houden en laat het even uitlekken in een vergiet, zodat het vet weg kan lopen. Doe dit om de beurt ook met de andere groente, de vijg en de peer.

  6. Doe alles nog eens samen in een pan en bak het geheel heel kort door. Laat iets afkoelen en verdeel de lauwwarme salade over de borden.

  7. Snij de pastrami in plakjes en leg deze tussen de salade. 

  8. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.