Salade met schapenkaas en zeegroenten
Een nieuw gezicht maakt haar opwachting in BinnensteBuiten: culinair schrijver Nadia Zerouali ontmoet voor het programma mensen die enthousiast bezig zijn met een bijzonder product. Zoals Jan Willem Bakker. Hij houdt op Texel schapen en maakt bijzondere kaas van de schapenmelk. Nadia maakt er ter plekke een salade mee.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
100 gijskruid
-
100 glamsoortjes
-
100 gzeevenkel
-
100 gsalty fingers
-
3rijpe tomaten
-
100 gTexelse schapenkaas
-
1 dlfrisgroene olijfolie
-
4 elsherry azijn
-
•versgemalen zwarte peper
-
•eetbare bloemen
-
Was en droog de zilte groenten. Halveer de tomaten en knijp ze uit boven een kom. Gebruik de tomatenvellen voor bijv. een snelle tomatensalade of saus.
-
Rasp flink wat kaas in de kom, schep de olijfolie erdoor. Breng de dressing op smaak met wat sherry azijn en peper.
-
Meng de ziltige groenten losjes door elkaar en verdeel over 4 platte borden. Schep er wat dressing over, garneer eventueel met oesterblad en eetbare bloemen. Rasp er wat extra kaas over en serveer direct.
- Eet smakelijk!