Recept: Salade met schapenkaas en zeegroenten

7 september 2017
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Salade met schapenkaas en zeegroenten
Een nieuw gezicht maakt haar opwachting in BinnensteBuiten: culinair schrijver Nadia Zerouali ontmoet voor het programma mensen die enthousiast bezig zijn met een bijzonder product. Zoals Jan Willem Bakker. Hij houdt op Texel schapen en maakt bijzondere kaas van de schapenmelk. Nadia maakt er ter plekke een salade mee.
4 personen

Ingrediënten voor Salade met schapenkaas en zeegroenten

  • 100 g ijskruid
  • 100 g lamsoortjes
  • 100 g zeevenkel
  • 100 g salty fingers
  • 3 rijpe (zilte raf) tomaten
  • 100 g Texelse schapenkaas
  • 1 dl frisgroene olijfolie
  • 3-4 el sherry azijn
  • versgemalen zwarte peper
  • extra: oesterblad en eetbare bloemen zoals de gele honingklaver en blauwe cichoreibloem

​*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

Aan de slag

  1. 1

    Was en droog de zilte groenten. Halveer de tomaten en knijp ze uit boven een kom. Gebruik de tomatenvellen voor bijv. een snelle tomatensalade of saus.

  2. 2

    Rasp flink wat kaas in de kom, schep de olijfolie erdoor. Breng de dressing op smaak met wat sherry azijn en peper.

     

  3. 3

    Meng de ziltige groenten losjes door elkaar en verdeel over 4 platte borden. Schep er wat dressing over, garneer eventueel met oesterblad en eetbare bloemen. Rasp er wat extra kaas over en serveer direct. 

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter