Salade niçoise
Ramon maakt een salade die al jaren in de restaurant-top 3 staat: salade niçoise.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
2blikjes tonijn
-
4eieren
-
2eetlepel mayonaise
-
1citroen
-
1eetlepel kappertjes
-
200 gsperziebonen
-
2rode ui
-
1krop sla
-
50 mlrode waanazijn
-
150 mlolijfolie
-
1theelepel mosterd
-
1eetlepel honing
-
1blikje ansjovis
-
3tomaten
-
100 golijven
-
3aardappels
-
1bosje dille (takjes er tussen)
-
1Turks brood
-
200 groomkaas
-
1teen knoflook
-
100 gzongedroogde tomaat
-
1/2citroen
-
•bieslook
-
•peterselie
-
•dille
-
•zout/peper
-
Schil de aardappels en snij deze in blokjes. Kook de aardappelen en de eieren gaar in wat water.
-
Blancheer de sperziebonen en let erop dat je ze afspoelt met koud water.
-
Maak nu de dressing. Doe hiervoor de rode wijnazijn de olijfolie, mosterd, honing en een filet van de ansjovis bij elkaar in een kom.
-
Snij vervolgens de tomaten en de rode ui en was de sla bladen.
-
Snij de ansjovis filets in drieën.
-
Laat de tonijn goed uitlekken en meng deze met de mayonaise. Knijp er vervolgens het sap van een halve citroen er op uit. Meng het voorzichtig door elkaar heen zodat de tonijn nog een beetje heel blijft. Voeg er zout en peper naar smaak aan toe.
-
Leg nu de sla bladen op een schaal of bord en leg hier alle ingrediënten op. Giet de dressing er overheen. Steek er als laatste nog een paar takjes dille er tussen en je salade niçoise is klaar.
-
Verhit een grillpan (hij moet echt goed heen zijn)
-
Snij het Turks boord in punten en snij deze punten weer door midden.
-
Besprenkel het brood met wat olijfolie en druk het brood op de grill met iets zwaars er boven op. Zo grill je er een mooie streep in.
-
Maak nu de kruidenkaas. Snij hiervoor de tomaten en de kruiden helemaal fijn en snij de knoflook helemaal tot puree. Meng alle ingrediënten door de roomkaas heen en breng het op smaak met zout en peper.
- Eet smakelijk!