2 minuten
Salade van bietjes met gerookte paling en appel
Chef-kok Leon Mazairac maakt een gerecht met het haringijs van ijsmaker Roberto Coletti.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1 dlharingijs
-
4gekookte of ingelegde bietjes
-
2filets gerookte paling
-
1groene appel
-
2 elcrème fraîche
-
1augurk
-
•een paar takjes codium zeewier
-
•een paar takjes ijskruid
-
elolijfolie
-
•peper en zout
-
Snijd de appel en augurk in in kleine dobbelsteentjes van ongeveer 2 mm.
-
Snijd de paling in blokjes (iets grover dan de appel en augurk).
-
Snijd de codium zeewier heel fijn.
-
Snijd de bietjes in 4 of 6 stukken en maak het geheel aan met de crème fraîche.
-
Breng op smaak met olijfolie, peper en zout.
-
Dresseer alles in een diep bordje en werk af met het ijskruid en een bolletje haring ijs.
- Geniet van deze heerlijke salade!!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.