2 minuten

Salade van bietjes met gerookte paling en appel

Chef-kok Leon Mazairac maakt een gerecht met het haringijs van ijsmaker Roberto Coletti.
Gerecht Vis
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 1 dl
    haringijs
  • 4
    gekookte of ingelegde bietjes
  • 2
    filets gerookte paling
  • 1
    groene appel
  • 2 el
    crème fraîche
  • 1
    augurk
  • een paar takjes codium zeewier
  • een paar takjes ijskruid
  • el
    olijfolie
  • peper en zout
  1. Snijd de appel en augurk in in kleine dobbelsteentjes van ongeveer 2 mm.

  2. Snijd de paling in blokjes (iets grover dan de appel en augurk).

  3. Snijd de codium zeewier heel fijn.

  4. Snijd de bietjes in 4 of 6 stukken en maak het geheel aan met de crème fraîche.

  5. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout.

  6. Dresseer alles in een diep bordje en werk af met het ijskruid en een bolletje haring ijs. 
     

  7. Geniet van deze heerlijke salade!!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.