2 minuten
Salade van bietjes met gerookte paling en appel
Chef-kok Leon Mazairac maakt een gerecht met het haringijs van ijsmaker Roberto Coletti.
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1 dlharingijs
-
4gekookte of ingelegde bietjes
-
2filets gerookte paling
-
1groene appel
-
2 elcrème fraîche
-
1augurk
-
•een paar takjes codium zeewier
-
•een paar takjes ijskruid
-
elolijfolie
-
•peper en zout
-
Snijd de appel en augurk in in kleine dobbelsteentjes van ongeveer 2 mm.
-
Snijd de paling in blokjes (iets grover dan de appel en augurk).
-
Snijd de codium zeewier heel fijn.
-
Snijd de bietjes in 4 of 6 stukken en maak het geheel aan met de crème fraîche.
-
Breng op smaak met olijfolie, peper en zout.
-
Dresseer alles in een diep bordje en werk af met het ijskruid en een bolletje haring ijs.
- Geniet van deze heerlijke salade!!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.