Bietensalade met haring en roggebrood
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
•roggebrood
-
Voor de bietensalade3haringen
-
2gekookte rode bieten
-
1rode ui
-
2augurken
-
1zure appel
-
•dille
-
2 elcrème fraîche
-
•pijnboompitten
-
•mosterd
-
•azijn
-
•peper en zout
-
•olie
-
Kaviaar van mosterdzaad60 gmosterdzaad
-
80 mlazijn
-
130 mlwater
-
2 elsuiker
-
4 gzout
-
Snipper de rode ui. Snijd de augurken en groene appel fijn. Meng wat crème fraîche door de rode ui en groene appel. Snijd de haring en de rode biet fijn. Meng alles door elkaar en breng op smaak met de pijnboompitten, mosterd, azijn, dille, zout en peper. Snijd het roggebrood in plakken en beleg deze met de salade.
-
Ga verder met het kaviaar van mosterdzaad. Doe alle ingrediënten in een pannetje en breng aan de kook. Zet het vuur zacht. Kook het ongeveer 40 minuten tot het vocht bijna verdampt is en de zaadjes zacht geworden zijn. Laat het afkoelen en maak er kleine hoopjes van op de bieten salade.
-
Schaaf een dun plakje van de groene appel. Rol het plakje op als een sigaartje en leg deze op de bietensalade. Leg een theelepel kaviaar van mosterdzaad op de appel. Decoreer met een takje dille.
- Eet smakelijk!