3 minuten

Bietensalade met haring en roggebrood

Chef-kok Ramon Brugman wil graag de traditionele graansoort rogge in het zonnetje zetten. Op het menu staat: bietensalade met haring én roggebrood.
Gerecht Vis
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • roggebrood
  • Voor de bietensalade
    3
    haringen
  • 2
    gekookte rode bieten
  • 1
    rode ui
  • 2
    augurken
  • 1
    zure appel
  • dille
  • 2 el
    crème fraîche
  • pijnboompitten
  • mosterd
  • azijn
  • peper en zout
  • olie
  • Kaviaar van mosterdzaad
    60 g
    mosterdzaad
  • 80 ml
    azijn
  • 130 ml
    water
  • 2 el
    suiker
  • 4 g
    zout
  1. Snipper de rode ui. Snijd de augurken en groene appel fijn. Meng wat crème fraîche door de rode ui en groene appel. Snijd de haring en de rode biet fijn. Meng alles door elkaar en breng op smaak met de pijnboompitten, mosterd, azijn, dille, zout en peper. Snijd het roggebrood in plakken en beleg deze met de salade.

  2. Ga verder met het kaviaar van mosterdzaad. Doe alle ingrediënten in een pannetje en breng aan de kook. Zet het vuur zacht. Kook het ongeveer 40 minuten tot het vocht bijna verdampt is en de zaadjes zacht geworden zijn. Laat het afkoelen en maak er kleine hoopjes van op de bieten salade.

  3. Schaaf een dun plakje van de groene appel. Rol het plakje op als een sigaartje en leg deze op de bietensalade. Leg een theelepel kaviaar van mosterdzaad op de appel. Decoreer met een takje dille. 

     

  4. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.