Recept: Salade van mini-groentes

24 februari 2016
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Salade van mini-groentes
Hoe ziet een ‘snoepwinkel’ voor Alain er uit? Een kas vol met mini-groentes komt daar dicht in de buurt!
4 personen

Ingrediënten voor Salade van mini-groentes

Salade van groenten

  • Voor deze salade heb je minimaal nodig: 
  • 4 kleine soorten sla
  • 4 soorten kruiden
  • 3 soorten bietjes
  • 3 soorten paddenstoelen
  • 3 soorten uien en sjalotjes
  • 1 dressing
  • 2 soorten puree (wortelen, doperwten)
  • Optioneel: eetbare bloemen

Deze salade van groenten is het beste te maken met groenten uit het seizoen, maar het gaat er ook om wat je lekker vindt en wat er te krijgen is.

Hierbij een voorbeeldsalade

  • 1 avocado
  • 8 radijsjes in 4 stukken gesneden met de steeltjes er nog aan
  • 8 kleine worteltjes gewassen en met de steeltjes er nog aan
  • 8 sperziebonen gekookt in zout water
  • 4 spruitjes gekookt in zout water
  • 4 kleine stukjes broccoli gekookt in zout water
  • 4 kleine stukjes bloemkool  gekookt in zout water
  • 1 rood bietje gekookt en in 8 stukjes gesneden
     
  • 4 oesterzwammen gehalveerd
  • 4 chanterelle gehalveerd
  • 4 champignons de paris gehalveerd
  • 4 kleine sjalotjes in ringen gesneden
     
  • 8 takjes bieslook in stuk van 2 centimeter
  • 8 takjes dille geplukt
  • 8 takjes platte peterselie geplukt
  • 4 soorten sla (alleen het hart) gewassen en gedroogd.


Voor de vinaigrette:

  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel truffel tapenade

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

Aan de slag

  1. 1

    Blancheer alle groenten in gekookt water, kort, al dente. Giet af in een vergiet en koel met koud water. Laat ze daarna uitlekken, droog ze op een stuk keukenpapier. Het is belangrijk dat ze niet meer nat zijn. Bak de paddenstoelen in boter met de sjalotjes.

  2. 2

    Mix de vinaigrette en breng het op smaak met wat peper en zout. Doe de groenten in een grote schaal met een beetje vinaigrette met peper en mix alles goed door elkaar. Verdeel het vervolgens op het bord.

  3. 3

    Leg de paddenstoelen hier en daar op de borden en doe hetzelfde met de kruiden. Mix de sla en verdeel dit ook op de borden.

  4. 4

    Maak het af met wat eetbare bloemetjes.
     

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter