Salade van mini-groentes

culinair expert
Alain Caron
mini-groenten
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
5 personen

Hoe ziet een ‘snoepwinkel’ voor Alain er uit? Een kas vol met mini-groentes komt daar dicht in de buurt!

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 4
    kleine soorten sla
  • 4
    soorten kruiden
  • 3
    soorten bietjes
  • 3
    soorten paddenstoelen
  • 3
    soorten uien en sjalotjes
  • 1
    dressing
  • 2
    soorten puree (wortelen, doperwten)
  • optioneel: eetbare bloemen
  1. 1

    Blancheer alle groenten in gekookt water, kort, al dente. Giet af in een vergiet en koel met koud water. Laat ze daarna uitlekken, droog ze op een stuk keukenpapier. Het is belangrijk dat ze niet meer nat zijn. Bak de paddenstoelen in boter met de sjalotjes.

  2. 2

    Mix de vinaigrette en breng het op smaak met wat peper en zout. Doe de groenten in een grote schaal met een beetje vinaigrette met peper en mix alles goed door elkaar. Verdeel het vervolgens op het bord.

  3. 3

    Leg de paddenstoelen hier en daar op de borden en doe hetzelfde met de kruiden. Mix de sla en verdeel dit ook op de borden.

  4. 4

    Maak het af met wat eetbare bloemetjes.
     

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!